Wat is zink zetwerk? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16781
post-template-default,single,single-post,postid-16781,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

28 jan Wat is zink zetwerk?

De afgelopen jaren is het zetten van zink erg gegroeid, waar het begon als een activiteit van loodgieters zelf wordt het nu steeds meer uitbesteed aan externe bedrijven. Zink zetwerk is een benaming die gebruikt wordt voor het buigen van een plaat voor bijvoorbeeld bankschroeven, zetbanken of kantbanken. De platen worden gemaakt van diverse materialen zoals aluminium, Plastisol, zink of bijvoorbeeld lood. Waar de platen voor gebruikt gaan worden beslist ook van welk materiaal de platen moeten zijn. Wanneer u kiest voor Zetwerk heeft u een uitgebreide keuze in kleur, materiaal en afwerking.

 

Het gebruik van zink zetwerk

Het zetten van Zink moet nauwkeurig gedaan worden, het product is namelijk erg flexibel en kan dus scherpe hoeken bevatten en afgeronde hoeken. Vaak wordt dit door een professioneel bedrijf vooraf bewerkt en op maat gemaakt voor uw project. Het voordeel van Zink is dat het niet gelast hoeft te worden, dat betekent ook dat het minder tijd kost om aan te brengen. Het ziet er uiteindelijk ook netter afgewerkt uit dan wanneer het gelast wordt.

 

Zink of aluminium?

U kunt vaak kiezen voor verschillende materialen, zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor aluminium op maat of zink of maat. Allebei hebben verschillende voordelen, zo is aluminium bijvoorbeeld erg sterk en heel licht. Ook is aluminium het minst gevoelig voor temperatuurverschillen of verschillende weersomstandigheden. Dat is ook de reden waarom mensen voor aluminium kiezen voor hun dak. Aan de andere kant is zink erg duurzaam en zien we dat steeds meer mensen voor zink kiezen. Het product is op veel verschillende manieren inzetbaar, het is namelijk erg soepel en kan dus aangepast worden op verschillende situaties.

 

Hulp nodig bij uw keuze?

Het is niet gek dat wanneer u een aanpassing wilt doen aan uw dak en u de vak kennis niet heeft u niet weet waar u moet beginnen. Doordat er verschillende keuzes zijn en elke situatie weer anders is kunt u zelf de keus misschien niet maken waar u voor wilt kiezen. Wij raden daarom aan om contact op te nemen met een erkende leverancier voor advies en informatie, die hebben namelijk vaak de juiste kennis om u verder te helpen.