Warmte in huis creëren met vloerkleden - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16176
post-template-default,single,single-post,postid-16176,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

27 sep Warmte in huis creëren met vloerkleden

Warmte in huis creëren is een term die je vaak voorbij hoort komen als het gaat om het inrichten van een interieur. Wat hiermee bedoeld wordt is bepaalde keuzes maken bij je interieurinrichting die zorgen voor een warm en aangenaam gevoel. Dit kan fysieke warmte zijn die je echt lichamelijk kunt voelen, maar het kan ook gaan over een mentaal warm gevoel. Je kunt bijvoorbeeld voor je interieur kiezen voor warme kleuren, zoals rood en geel, waarvan je mentaal een gevoel van warmte zult krijgen. In dit blogartikel gaan we het hebben over warmte in huis creëren met vloerkleden. Een vloerkleed kan zowel voor mentale als fysieke warmte in huis zorgen.

Lekker warme voeten met een vloerkleed

De manier waarop vloerkleden voornamelijk warmte in huis creëren is ook daadwerkelijk voelbaar. Een vloerkleed zorgt er namelijk voor dat je lekker warme voeten zult hebben als je op je sokken in de woonkamer rondloopt. Via bepaalde plekken van het lichaam verliezen mensen veel warmte. De voeten zijn hier een voorbeeld van. Door op de plek van je zithoek een kleed op de vloer te leggen maken je voeten geen direct contact met de koude vloer en dit zorgt dus voor een aangenaam warm gevoel, omdat je geen last meer hebt van koude voeten.

Geef je woonkamer een warm uiterlijk

Tegelijkertijd zorgen vloerkleden ook voor een warm uiterlijk van het interieur in je woonkamer. Vaak kopen mensen een vloerkleed in een felle warme kleur waardoor je opnieuw hetzelfde effect krijgt van een gevoel van warmte door kleuren die we eerder in dit bericht hebben besproken. Ook als jouw vloerkleed niet een warme kleur heeft zal de gedeeltelijke bedekking van de vloer warmte in huis creëren. Het vloerkleed breekt namelijk de grote saaie oppervlakte van de vloer en dit zorgt voor een gevoel van warmte in huis.

Tags: