Waarom kiezen voor een overkapping? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17663
post-template-default,single,single-post,postid-17663,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

05 aug Waarom kiezen voor een overkapping?

Er is niks fijners dan lekker buiten zitten als het ook maar enigszins lekker weer is. De warme lucht voelt heerlijk op je huid aan en je geniet er intens van. Je wil alleen niet al te veel in de zon zitten, omdat je dan het risico loopt om te verbranden. Naast dat het pijnlijk is, is het ook nog eens heel slecht voor je huid. Als je vaak verbrandt in je leven, neemt het risico op huidkanker toe. Dat wil je natuurlijk niet. Insmeren met zonnebrand is belangrijk om je huid te beschermen, maar zelfs dan kan je nog verbranden. Het beste is om veel de schaduw op te zoeken en niet lang achter elkaar in de brandende zon te zitten.

Schaduw

Veel de schaduw opzoeken is dus belangrijk. Maar hoe doe je dat, als er geen schaduw in je tuin te vinden is? Je kan bijvoorbeeld een parasol opzetten, dan kan je in elk geval de schaduw opzoeken. Het nadeel aan een parasol is, dat het relatief klein is. De aarde draait, waardoor je al gauw alsnog in de zon zit. Daarnaast is een parasol niet altijd even stevig. In de wind kan hij toch behoorlijk heen en weer gaan. Als het echt hard waait, kan hij zelfs omvallen. Natuurlijk kan je de parasol opbergen in de schuur of garage, maar dan blijf je ermee slepen. Datzelfde geldt voor een zware parasolvoet. Deze zijn erg zwaar en zijn lastig te verplaatsen. Al met al werkt een parasol wel, maar het is geen ideale oplossing.

Overkapping

Een ideale oplossing is het plaatsen van een overkapping. Dit kan je aan het huis vast plaatsen, dan krijg je een beetje het idee van een veranda, maar je kan er ook voor kiezen om de overkapping achterin de tuin de plaatsen. Dat is afhankelijk van de plek waar de meeste zon is en waar je graag wil zitten. Met het plaatsen van een overkapping ben je altijd verzekerd van schaduw in de tuin, waardoor je geen risico loopt op verbranding. Een overkapping hoef je ook niet te verplaatsen, is bestendig tegen weer en wind en gaat jaren mee. Daarom is het altijd een goede keuze om voor een overkapping te kiezen.