Verhuizers regelen doe je online - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16246
post-template-default,single,single-post,postid-16246,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

09 nov Verhuizers regelen doe je online

Negen jaar na het laatste hoogtepunt is de huizengekte weer helemaal terug. We zijn weer massaal aan het verhuizen geslagen. Dat is natuurlijk goed nieuws voor verhuisbedrijven. De crisis heeft er ook voor gezorgd dat de verhuisbranche veel efficiënter is geworden. Je verhuizing boek je tegenwoordig online, net als een vakantie.

Verhuisbedrijven konden vroeger pas een goede offerte maken als ze een goed beeld hebben van je inboedel, de afstand, de dag van verhuizen etc. Om tot deze informatie te komen moest het verhuisbedrijf fysiek bij je langskomen. Dit kost je dus tijd en is niet erg comfortabel. Bovendien onnodig. Jij weet immers precies wat je hebt staan. Dat is informatie die je net zo goed online kan ingeven. Zo kan je zelf opgeven welke spullen je hebt, of er trappen zijn of een lift. Welk soort woning je hebt en waar je spullen naartoe moeten en natuurlijk wanneer je dit wilt laten plaatsvinden. Het verhuisbedrijf berekent direct online wat de kosten zijn.

Verhuisbedrijf Emoov heeft geluisterd naar de bezoeker en kwam tot de conclusie dat de innovatie van binnenuit moest komen. De verhuizer startte met een online bookingtool en voegde daar een berekening aan toe waar mensen hun complete inboedel konden invoeren. Maar is dat niet heel veel werk? Nee, met een paar kliks is duidelijk wat je hebt en hoeveel het kost om te verhuizen. Je kunt vervolgens zelf inboeken in een agenda. Fijn, want is goedkoper dan de verhuisbedrijven die nog bij je langs moeten komen.

Daarnaast is deze werkwijze transparant voor de klant. Je kan meteen zien op welke dagen verhuizen duurder of goedkoper is. Over het algemeen is verhuizen in het weekend ongeveer 60% prijziger dan op een maandag of dinsdag. Ook zijn de prijzen van de verhuiswagen, de huur van een lift en de kosten van de verhuisverzekering online inzichtelijk. Je kan ook zien wat je kan besparen als je bepaalde zaken zelf regelt, zoals het inpakken van je spullen.

Er zijn uiteraard ook websites waar je direct meerdere verhuisbedrijven met elkaar kunt vergelijken. Dat is transparant voor klanten, althans tot op zekere hoogte. Verhuisbedrijven betalen vaak een fee aan de vergelijkingssite om er op te mogen staan. Vraag toch voor de zekerheid meerdere offertes op. De prijsverschillen tussen verhuisbedrijven lopen erg uiteen.