Verbouw je zolder en neem een dakraam! - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16316
post-template-default,single,single-post,postid-16316,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

14 feb Verbouw je zolder en neem een dakraam!

De zolderruimte wordt vaak gebruikt om spullen op te kunnen bergen. Denk bijvoorbeeld aan de kerstversiering en kerstboom, de spullen voor een wintersportvakantie, een opblaasbaar zwembad voor in de zomer, enzovoorts. Wist je dat het heel eenvoudig is om van je zolderkamer een extra slaap- of werkkamer te maken? Dit doe je bijvoorbeeld door een dakraam te laten plaatsen! Met een dakraam heb je meer natuurlijk licht op je zolder, waarmee je zolderruimte dienst kan doen als slaapkamer. Nog beter wordt het, wanneer je in plaats van een dakraam een dakkapel plaatst. Met een dakkapel zorg je niet alleen voor meer licht, maar ook voor meer ruimte!

 

Dakraam van een mooi gordijn voorzien

Je zolderruimte van meer licht voorzien is niet voldoende om hier een gezellige slaapkamer van te maken. Gelukkig zijn er voldoende mogelijkheden om je zolderruimte van meer gezelligheid te voorzien. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een gordijn voor je dakraam. Je kunt hierbij kiezen voor een rolgordijn, jaloezieën of een vouwgordijn. Door voor een felle kleur te kiezen, voorkom je dat het zwarte gat wat een dakraam ’s avonds vormt, de sfeer op de zolderkamer vermindert.

Tip: zorg dat de kleur van het gordijn voor je dakraam aansluit bij de kleur van je muren. Een te groot contrast tussen beide kleuren kan de ruimte een rommelige uitstraling geven.

 

Leuk behang op je muren op zolder

Naast een kleurrijk gordijn voor je dakraam, kun je voor een mooi behang op de muur kiezen. Het fijne aan behang is dat je dit eenvoudig opnieuw aan kunt brengen, als je bijvoorbeeld een andere kleur op je muur wilt. Bij het gebruik van verf zal de muur in veel gevallen meerdere keren geverfd moeten worden als je van kleur wilt veranderen.

Zowel een mooi gordijn voor je dakraam, als het behang voor op je muur kun je tegenwoordig heel eenvoudig op internet bestellen. Het aanbod is hier vaak groter dan in fysieke winkels, waardoor je sneller een model vindt die bij je wensen aansluit.