Trend in de horeca: stalen meubilair - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16592
post-template-default,single,single-post,postid-16592,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

21 sep Trend in de horeca: stalen meubilair

Een horecazaak heeft vaak een bepaald thema, die goed moet weergeven wat voor restaurant je binnenstapt. De inrichting moet een bepaalde sfeer geven aan de ruimte en het meubilair moet daarnaast praktisch zijn en jaren mee kunnen. Stalen meubilair is hier uitstekend geschikt voor. Diverse toepassingen van staal in de horeca lees je in het artikel!

  1. Stalen deuren
    Een prachtige toepassing van stalen meubilair in de horeca is het plaatsen van stalen deuren. Dit zorgt direct voor een mooie entree en een industriële look. Deze look is erg populair geworden en binnen veel horeca gelegenheden terug te zien. De mogelijkheden voor staalbewerking zijn eindeloos en ook stalen deuren kunnen volledig op maat gemaakt worden. Houd ze lekker robuust of kies voor een mooie gladde afwerking met een likje verf.

  2. Stalen bar

Een andere optie om stalen meubilair in je horeca gelegenheid te verwerken, is een stalen bar. Zo kun je denken aan een toffe bar met metalen platen of een wijnrek van staal. Dit geeft je bar een stoere en indrukwekkende uitstraling. Vind je een stalen bar te opzichtig? Kies dan voor barkrukken met stalen poten in combinatie met een mooi lederen kussen bijvoorbeeld. Staal is een vrij ‘hard’ materiaal en kan daarom goed worden gecombineerd en ‘verzacht’, met materialen zoals leer (kies voor bruintinten) en bont (dit mag uiteraard ook nep zijn!)

  1. Stoelen

Stalen meubels kunnen zo opvallend als subtiel mogelijk worden toegevoegd aan het interieur. Wil je subtiele accenten toevoegen om mee te gaan met de trend? Of open je een nieuwe hippe zaak die volledig industrieel moet worden ingericht? Met staal kun je beide kanten op, omdat het gemakkelijk te combineren is met diverse andere materiaalsoorten en kleuren. Zo kan bij een stoel enkel het zitvlak van staal zijn, of juist de stoelpoten. Het andere deel kan dan bijvoorbeeld van hout zijn en als kussen kan men voor leer kiezen of een mooi zacht bont kussen, het zitcomfort staat uiteraard voorop! Kleedjes en dergelijke maken de sfeer af en maken de wat hardere look van staal een stuk zachter. Hetzelfde geld uiteraard voor tafels, die vaak ook erg tof gecombineerd kunnen worden met een tafelblad van beton. Stalen poten zijn ook prachtig bij een gietvloer in het restaurant.

  1. Wijnrek

Zoals eerder benoemd is een stalen wijnrek ook een mooie toevoeging aan je horecazaak. Een geoliede afwerking is hierbij het mooiste en tevens ook de beste keuze omdat deze het minste onderhoud behoeft. Er kan hier en daar weleens een druppel wijn vallen, deze kun je dan gemakkelijk weghalen zonder dat het wijnrek hierdoor wordt aangetast. Een wijnrek is ook op maat te maken en zo kun je een grote variëteit aan wijnen stallen of enkel de beste wijnsoorten op ‘display’ zetten voor de klant.

  1. Decoratie

Tot slot kan decoratie ook zoveel toevoegen aan een horecagelegenheid dat het als meubilair gezien mag worden. Zo zijn lampen een perfecte vorm van decoratie die voor een echte blikvanger kunnen zorgen! De horeca is hard werken , maar met een trendy en uniek interieur komen de klanten vanzelf naar je toe. Straal je concept dus vooral ook uit in je interieur en zorg dat je met decoratie de puntjes op de i zet. Zo is een grote stalen (industriële) lamp een goed voorbeeld. Maar ook andere decoratie zoals: stalen vazen, tijdschriftbakken, wanddecoratie, serveertafels en zelfs broodmandjes voegen op een subtiele manier staal toe aan je horecagelegenheid.

Kortom, staal mag haast niet ontbreken in je horecagelegenheid. Kijk op welke manier en in hoeverre je dit toepast binnen je eigen restaurant. Er zijn eindeloos veel mogelijkheden en staal is daarnaast gemakkelijk op maat te maken en onderhoudsvrij. Een ideale materiaalsoort!