Trae Lyx lakken en oliën - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17322
post-template-default,single,single-post,postid-17322,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

16 apr Trae Lyx lakken en oliën

Trae Lyx lakken en oliën zijn hoogwaardige afwerkingsproducten voor alles binnenshuis. De Nederlands fabricaat producten zijn uitvoerig getest en beproefd, en het is afgeleid van hoe ze in Scandinavië met hout omgaan. Trae Lyx lakken en oliën zijn van hoogwaardige kwaliteit zonder de aspecten milieuvriendelijkheid uit het oog te verliezen. Terwijl over het algemeen bij afwerken met lakken en oliën dat nou net een keuze is. Of langdurig blijvende kwalitatief goede afwerking maar minder milieuvriendelijk, of milieuvriendelijk maar mindere kwaliteit.

Totaal

Trae betekent hout, en Lyx luxe. Daarom heeft Trae Lyx een compleet scala aan producten om te zorgen dat hout het mooie en rustieke behoudt. Loogbeits, kleurbeits, onderhoudsmiddelen, Trae Lyx heeft het allemaal. Mijn keuze ging als eerste uit naar een slijtvaste lak voor de vloer op waterbasis. Na flink wat jaren moest mijn mooie parketvloer weer eens wat onderhoud hebben. De lak was niet overal weggesleten, het was meer bij de deuropening, daar was de vloer kaal geworden. De laklaag was weg. Ik heb de woonkamer helemaal leeg gemaakt; alles was eruit. Ik heb bij de bouwmarkt een schuurmachine gehuurd met een roterende schuurschijf en zoiets soortgelijks voor bij de kanten. Dit ging allemaal vlot; dezelfde dag kon het gehuurde weer retour naar de bouwmarkt. Toen de Parketlak Ultra mat aangebracht met direct een mooi resultaat. Opvallend was voor mij dat het, anders als andere lakken voor parketvloeren, nagenoeg reukloos is. Later de woonkamer weer ingericht, en wat mij nu opvalt is dat het mooi blijft. De tekening in het hout, de nerven, komen meer uit; mijn parketvloer is weer een vloer die leeft, het kan weer voor de dag komen.

Het volgende project

Nu de parketvloer af is, en ik overtuigd ben van de kwaliteit van Trae Lyx producten, ben ik aan het kijken voor mijn houten trap. Aangezien je bij het oplopen van een trap erop kijkt eis ik veel. Ik ben nu de Trae Lyx naturel twee componenten aan het overwegen. De trap ziet er dan als onbehandeld uit, maar verkrijgt een slijtvaste laag. Dat lijkt mij wel mooi. Naast het idee dat het mooi blijft net zoals mijn parketvloer mooi blijft. Ik moet alleen nog uitzoeken hoe ik mijn huis bewoonbaar moet houden. Ik slaap en douche boven; zal ik even een pension in moeten? Ik zie nog wel. Het enige wat ik weet is dat met de Trae Lyx producten veel op te knappen is. Dat ook een afgeleefd meubelstuk, zoals een kastje of tafel, weer op te knappen is. En dat je altijd kan bellen voor adviezen, ook al staan de instructies op de verpakking.