Tips voor een Zuid-Europese inrichting van je huis - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16200
post-template-default,single,single-post,postid-16200,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

27 sep Tips voor een Zuid-Europese inrichting van je huis

In het zuiden van Europa is het een stuk warmer dan bij ons in Nederland. Het is voornamelijk dit temperatuurverschil dat ervoor zorgt dat onze culturen zo verschillend van elkaar zijn. In de landen aan de Middellandse Zee, zoals Italië, Frankrijk en Spanje, wonen temperamentvolle mensen en dit kan je ook terugzien in de inrichting van hun huizen. De unieke, warme Zuid-Europese inrichting kan je ook voor jouw huis realiseren als je de volgende tips opvolgt.

Lichte en felle kleuren

De eerste tip voor een Zuid-Europese inrichting van je huis is het gebruik van lichte en felle kleuren. Meer dagen zon in het jaar zorgt ervoor dat mensen in het zuiden van Europa hun huizen vrolijker inrichten. Dit wordt vooral duidelijk bij de kleuren die zij in het interieur gebruiken. Vaak zijn dit verschillende lichte en felle kleuren die de inrichting van je huis direct opvrolijken.

Oude en klassieke stijl

De huizen in Zuid-Europa houden er een unieke stijl op na die door de jaren heen weinig is veranderd. Je zal hier dan ook weinig huizen tegenkomen met een modern interieur. Een Zuid-Europese inrichting kenmerkt zich door een oude en klassieke stijl. Antieke meubels en decoratiestukken (bij voorbaat uit de bewuste regio natuurlijk) zijn een goede manier om deze unieke stijl ook in de inrichting van jouw huis terug te laten komen.

Massief houten meubels

In de inrichting van Italiaanse, Franse en Spaanse huizen wordt ook vaak gebruikgemaakt van massief houten meubels. Hiermee creëer je opnieuw de oude en klassieke look die we in de vorige paragraaf als tip gaven. Uniek Zuid-Europees is echter dat deze meubels vaak van een dekkende laag verf zijn voorzien. De zeelucht in dit deel van Europa tast houten meubels aan en daarom moeten deze regelmatig van een nieuwe, beschermende laag verf voorzien worden. Uiteraard worden hier weer de lichte en felle kleuren voor gebruikt.

Tags: