Tips voor een Scandinavische woonstijl - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15631
post-template-default,single,single-post,postid-15631,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

30 aug Tips voor een Scandinavische woonstijl

Het Scandinavische design is al een aantal jaren niet weg te denken in de wereld van wonen en interieur. Maar wat is het eigenlijk precies en hoe krijg je deze stijl op een mooie manier doorgevoerd in je interieur? BoConcept is een Deense meubelketen die talloze Scandinavische design meubels en labels overal ter wereld verkoopt. Zij weten dit als geen ander en geven tips.

Wit

Wit is de kleur die eigenlijk in bijna ieder Scandinavisch interieur als basis dient. Vooral witgeverfde muren en houten vloeren zie je veel. Buiten het feit dat wit natuurlijk een gemakkelijke basis kleur is, geeft het ook rust en een simpele en serene sfeer. Voor het oog lijkt een witte ruimte ook vaak ruimtelijker en groter, met name in bijvoorbeeld een klein appartement.

Natuurlijke materialen

Een ander duidelijk aspect dat bij deze trend hoort, zijn natuurlijke materialen. Naast de kleur wit worden er vaak natuurlijke materialen toegevoegd zoals marmer, hout of beton. Deze materialen zorgen voor een robuuste en stoere uitstraling op de kleur wit en dat is precies wat deze stijl uit wil stralen. Je kunt deze materialen op allerlei manieren toepassen, denk aan een tafelblad, kasten of het design van andere meubels.

Kleur en prints

Wat je vaak ziet bij deze interieurstijl is dat er grafische prints of een klein beetje kleur wordt toegevoegd. Qua kleuren zijn dit vaak pasteltinten die rust uitstralen, denk aan mintgroen of zacht perzikroze. Daarnaast zijn grafische prints vaak aanwezig en dienen als eyecatchers. Blokjes, streepjes en ruitjes in combinatie met strakke lijnen en speelse elementen geven je interieur een boost.

Persoonlijke details

Scandinavische meubel designers staan bekend om hun vakmanschap en handwerk, waardoor er veel mooie designer items te vinden zijn. Om je thuis te voelen in je eigen huis, kan het belangrijk zijn dit soort persoonlijke details toe te voegen. Denk aan een foto’s, persoonlijke vondsten en kunst.