Tips voor het inrichten van een eetkamer - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16149
post-template-default,single,single-post,postid-16149,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

29 aug Tips voor het inrichten van een eetkamer

Iedere woning heeft een plek om te eten. Deze plek noemen we ook wel de eetkamer. In de meeste woningen is geen sprake van een aparte kamer, maar eten we in een gedeelte van de woonkamer. Een eetgedeelte zou daarom een betere benaming zijn. In deze ruimte vinden we minimaal een eettafel en enkele stoelen. Vooral in woningen met gezinnen is de eetkamer een belangrijke sociale ruimte waar gezinsleden in alle rust van hun maaltijden genieten en tevens met elkaar een spelletje spelen of koffie drinken. Door de sociale functie van de ruimte moet een huiseigenaar goed nadenken over het inrichten van een eetkamer.

 

Juiste formaat en vorm eettafel

De tips die we in dit blogbericht delen, voor het inrichten van een eetkamer, richten we voornamelijk op het vinden van de juiste meubels. Doordat in de meeste woningen de eetkamer onderdeel is van de woonkamer, moeten de meubels qua stijl en vormgeving aansluiten op het design van deze kamer. We moeten dan nog wel een keuze maken voor de juiste vorm en het formaat van de eettafel. De vorm wordt bepaald door de manier waarop je de eettafel wilt gaan gebruiken. Een ronde of ovale vorm zorgt er bijvoorbeeld voor dat iedereen die aan tafel zit elkaar goed kan aankijken. Het juiste formaat is uiteraard afhankelijk van het aantal mensen dat aan de eettafel moet kunnen plaatsnemen.

 

Aantal en soort eetkamerstoelen

Het aantal mensen dat dagelijks aan de eettafel komt zitten voor het ontbijt en avondeten is meestal wel duidelijk. Dit zijn de gezinsleden die in de woning verblijven. De gezinsgrootte vormt het minimale aantal eetkamerstoelen die nodig is voor de eetkamer. Het is echter een slimme beslissing om nog een aantal extra eetkamerstoelen te kopen voor het geval dat er een keer visite over de vloer komt. De soort eetkamerstoel stem je af op de stijl van de eettafel. Men kan bijvoorbeeld kiezen uit metalen, kunststof, houten of gestoffeerde eetkamerstoelen.