Tips bij het kiezen van meubelwielen - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16647
post-template-default,single,single-post,postid-16647,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

11 okt Tips bij het kiezen van meubelwielen

Meubels en wieltjes, je zou het niet direct aan elkaar linken. Toch worden er jaarlijks vele meubelwielen in Nederland verkocht, en vaak gaat de aanschaf of montage van deze wieltjes fout. Meubelwielen zijn er in ongeveer duizend soorten en typen, dit maakt het erg lastig.

Veel gemaakte fouten

Omdat er zoveel varianten van deze meubelwielen zijn, kiezen mensen vaak de verkeerde. Het is belangrijk om te kijken of je de juiste wielen voor de juiste vloer pakt. Waar mensen ook vaak de fout mee gaan is dat ze wieltjes kopen die niet het benodigde gewicht kunnen dragen, terwijl hier een redelijk makkelijke berekening voor is. Een andere veel voorkomende fout is het verkeerd bevestigen van de meubelwielen.

Goede ondergrond

Het verkeerd aanschaffen van wielen voor een bepaalde vloer is een dure fout. Het gaat vooral vaak op laminaat of parketvloer verkeerd, het vervangen of repareren hiervan is een duur, onnodig resultaat. Ook bij vloerbedekking zal het niet fijn in gebruik zijn om verkeerde wielen te hebben, dit kan makkelijk beschadigen. Het grote verschil tussen deze 2 ondergronden is de hardheid van het wiel, omdat vloerbedekking al zacht van zichzelf is worden daar vaak hardere wielen voor gebruikt. Bij laminaat e.d. is het juist weer andersom, deze zijn zachter zodat er geen krassen of strepen op de vloer achterblijft.

Het juiste gewicht

Het is heel belangrijk om te weten hoeveel gewicht de wielen aankunnen. Er zijn veel verschillende soorten meubels waar meubelwielen onder kunnen komen, natuurlijkerwijs is er dan ook veel verschil in het draagvermogen op de markt. Het is aangeraden om hierbij op veilig te spelen. Een voorbeeld: Als een meubelwiel 40 kg aan kan en je hebt er 4 van nodig, kunnen ze samen 160 kg dragen. Dit is dan de totale belasting, dit betekent dat het meubelstuk + eventuele spullen die erop en erin komen te staan niet zwaarder mogen wegen dan 160 kg.

Bevestigen

Er zijn meerdere bevestigingen, de een is te bevestigen via een boutgat. Deze meubelwielen worden meestal gebruik wanneer er een wiel defect is, omdat je deze snel kunt vervangen doordat je de wiel van de bevestiging af kan draaien. Een andere bevestiging is een plaatbevestiging, deze schroef je met 4 schroeven vast aan de onderkant van de poot.

Conclusie

Zorg dat je genoeg informatie hebt over welk soort wiel je nodig hebt, wat het draagvermogen is maar ook zeker dat het van goede kwaliteit is, ga liever voor een wat duurdere.