Styling van je horeca onderneming - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16123
post-template-default,single,single-post,postid-16123,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

20 jul Styling van je horeca onderneming

Om een succesvolle horeca onderneming neer te zetten moet er naast een kwalitatief aantrekkelijke kaart ook voldoende aandacht worden besteedt aan de inrichting van het pand. Is dit niet het geval? Dan zullen een hoop mensen op voorhand al afhaken bij het beslissingsproces voor een restaurant aangezien het er niet verzorgd uit ziet of totaal niet aansluit bij de doelgroep. Maar waar moet je nou op letten?

Meubilair moet passend zijn

Om een goede afstemming te hebben tussen pand en meubilair is het zaak om het meubilair te kopen wanneer de rest af is. Het pand aanpassen aan het meubilair is enorm duur en kost ook nog eens een hele hoop tijd. Zorg ervoor dat alles geschilderd is, de muren zijn aangekleed en bijvoorbeeld de bar is ingericht. Vanuit hier kan er een begin worden gemaakt met het aankopen van passende meubelstukken. Vaak kan er een korting worden bedongen wanneer er in grote aantallen wordt ingekocht en sla hier dan ook je voordeel uit.

Sluit het aan?

Dit is eigenlijk de eerste stap in het hele proces. Je moet jezelf afvragen: op welke doelgroep wil ik mijzelf richten met de menukaart en welk interieur zou hierop aansluiten? Aan de hand hiervan kan er bepaald worden wat er moet worden ingekocht, welke kleur of stijl de muren moeten krijgen en wat de buitenkant van het pand nog voor aandacht verdient.

Apparatuur in stijl

Heb je apparaten in de zaak staan waar de klanten bij kunnen? Zorg er dan voor dat het geen foeilelijke apparaten zijn, maar dat het past bij de inrichting. Koelkasten voor de horeca zijn over het algemeen grijs en kolossaal. Wanneer er bijvoorbeeld glazen deuren in zitten of de zij- en achterkant een kleur of opdruk hebben zal het echter al heel anders zijn. Geef liever wat meer uit aan kwaliteit en styling dan dat u kiest voor eenvoud.