De roljaloezie: een populair product onder Nederlanders - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16073
post-template-default,single,single-post,postid-16073,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

15 jun De roljaloezie: een populair product onder Nederlanders

De roljaloezie is in menig huishouden een fenomeen. De populaire roljaloezie (in de volksmond ook wel rolgordijn genoemd), is in bijna ieder huishouden wel te vinden. Woonkamer, slaapkamer en zelfs in badkamers komt het product geregeld terug. Terecht? Ja, de roljaloezie is een product dat tijdloos is. De kleuren, dessins en functies van de roljaloezieën zijn in de afgelopen jaren ontwikkeld door de vele retailers.

Roljaloezieën op maat

Het aankoopproces van een roljaloezie zal voor veel mensen in essentie hetzelfde zijn. We willen kwaliteit en we willen niet te veel betalen. Logisch toch? Een roljaloezie op maat kan al snel duur zijn. Echter, in een markt die volop in ontwikkeling is worden de prijzen ook steeds lager. Een roljaloezie op maat is al goedkoop verkrijgbaar. Interessant voor mensen die een gloednieuwe woning hebben, maar ook interessant voor mensen die aan vervanging van hun roljaloezie toe zijn.

Waar moet je rekening mee houden?

Bij aanschaf van een roljaloezie zijn er een aantal zaken waar rekening mee dient te worden gehouden. Ten eerste moet je jezelf de vraag stellen of je voor een verduisterend of een licht-doorlatende roljaloezie wilt. Beide producten hebben zo hun eigen voordelen. Verduisterende roljaloezieën zorgen ervoor dat een woning écht donker is wanneer de roljaloezieën gesloten worden en licht-doorlatende roljaloezieën zorgen voor een prettig (natuur)licht in de woning wanneer de roljaloezieën gesloten zijn.

Voor welke ruimtes zijn roljaloezieën geschikt?

Een interessante vraag: voor welke ruimtes zijn de roljaloezieën nou eigenlijk geschikt? Roljaloezieën zijn eigenlijk te gebruiken in bijna alle ruimtes. Toch wordt afgeraden om dit product in badkamers op te hangen. Doordat een (kleine) badkamer doorgaans niet al te best geventileerd is, kan er schimmelvorming optreden bij de roljaloezieën. Dit is zonde van de producten.

Bij grote badkamers is het een minder groot probleem. Doordat een grote goed geventileerde badkamer de ruimte heeft om vocht af te voeren, zal de roljaloezie hier beter mee om kunnen gaan.