Op zoek naar hoogwaardige Marokkaanse Beni Ourain vloerkleden? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17187
post-template-default,single,single-post,postid-17187,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

21 nov Op zoek naar hoogwaardige Marokkaanse Beni Ourain vloerkleden?

Mocht je op zoek zijn naar een manier om jouw woning te voorzien van een nieuwe uitstraling, dan ben je bij ons aan het juiste adres. Door te kiezen voor Marokkaanse Beni Ourain vloerkleden zal je in staat zijn om op een eenvoudige wijze wat meer kleur en leven in huis te halen. De hoogwaardige kwaliteit in combinatie met de prachtige investeringen maken dit tot een uitstekende investering om te maken voor bij jou in huis. Nu heb je waarschijnlijk een paar vragen die je ons zou willen stellen. Zo ben je misschien benieuwd wat Marokkaanse Beni Ourain vloerkleden eigenlijk zijn en wat de redenen zijn dat ook jij ze thuis zou moeten hebben. Als dit klopt zal je snel verder moeten lezen, we laten het je namelijk in dit artikel allemaal zien. Zo hoef je niet meer voor verrassingen komen te staan.

Tover jouw woning om tot een paleis

De geschiedenis heeft wel aangetoond dat mensen uit de hogere klasse vaak antieke producten in huis plaatsen. Het allereerste wat natuurlijk bij je opkomt is een prachtig tapijt voor op de grond. Heb je ooit een paleis gezien dat geen tapijten heeft? Precies, tapijten hebben een bepaalde royale uitstraling. Van het paleis in Engeland tot aan de prachtige tempels in India, er is geen enkel paleis die geen tapijt heeft. Aangezien over de jaren heen de prijs van de Marokkaanse kleden aanzienlijk is gedaald is het ook voor jou mogelijk om je woning om te toveren tot jouw eigen paleisje. Door te kiezen voor onze Beni Ourain luxe Marokkaans tapijten ben je op een eenvoudige wijze in staat om jouw interieur naar het volgende niveau te tillen.

Ghalia is al ruim 5 jaar actief met de verkoop van prachtige oosterse vloerkleden voor bij jou in huis. Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel, vandaar dat de unieke Beni Ouarain tapijten altijd worden ingekocht bij de meest betrouwbare handelaren die je maar kunt vinden in Marokko. De lokale handelaren hebben goede contacten met de inwoners van de Berber dorpen, zij zijn immers degene die de kleden daadwerkelijk zullen maken. Voordat de kleden aankomen in ons land zullen ze worden behandeld, hier laten we je zo nog veel meer over zien.

Waarom kiezen voor deze kleden?

Allereerst is Beni Ourain de enige producent van handgemaakte luxe tapijten en tapijten die worden geproduceerd aan de hand van oude technieken. Door deze speciale werkwijze is deze aanbieder in staat om de tapijten altijd weer te voorzien van een prachtige Marokkaanse stijl. De verbazingwekkende esthetiek die deze producent gebruikt behoort tot de oudste stijlen van Marrakesh. Dit zorgt er dan ook voor dat je zeker weet dat je te maken hebt met de hoogste kwaliteit die je maar kunt vinden. Daar komt ook nog eens bij dat de Marokkaanse stijl al voor een ontzettend lange tijd in is Oosterse lampen, kussens en Marokkaanse vloerkleden zijn op dit moment echt in trek. De Marokkaanse berber kleden, ook wel de speciale Berber tapijten of Beni Ouarain vloerkleden genoemd, passen perfect in ieder soort. Zo kan je er bijvoorbeeld voor kiezen om het aan te laten sluiten bij een antieke uitstraling. Echter kan je ook kiezen voor de Marokkaanse kleden als je wat meer contract wilt aanbrengen. Straks gaan we hier nog uitvoerig op in.

Alle tapijten die je bij ons op de website kunt vinden zijn gemaakt van schapenwol. Deze wol wordt door de lokale bewoners, de speciale beni ourain tribes, omgezet tot een prachtig vloerkleed. Deze Berberse vrouwen zijn de enige die weten hoe zij deze techniek moeten toepassen. Door te kiezen voor de Berber kleden weet je zeker dat jouw kleed uniek zal zijn. Alle kleden zijn namelijk voorzien van verschillende soorten motieven, ieder motief heeft een bepaald soort betekenis. Dankzij deze motieven en door de afmetingen is het een persoonlijk kleed, een kleed waar echt een verhaal achter zit. Kies je voor een beni ouarain vloerkleed dan weet je zeker dat je iets speciaals in huis hebt liggen.

De patronen die zij inweven symboliseren vaak het leven van de vrouw die het tapijt maakt, zo moet je onder andere denken aan geloof, liefde, natuur en aan de geboorte van een kind. En soms zijn er op de tapijten ook gelukssymbolen terug te vinden, dit maakt ze zo uniek. Door de hoogpolige uitstraling en draden zal je het tijdens de winter heerlijk lekker warm hebben aan de voeten, zo hoef je nooit meer met koude tenen rond te lopen in huis.

Het bleken van de kleden

Wanneer de kleden zijn gemaakt zullen ze in de zon worden gelegd. Waar is dit voor nodig vraag je je af? Door de kleden te wassen en deze in de zon te leggen zullen ze bleken. Dit zorgt op de eerste plaats voor een verandering van de kleur, deze wordt een stuk zachter. Echter is dit niet de belangrijkste reden dat zij dit doen. Door de kleden namelijk te wassen zal er een mooie tint over het kleed komen. De lucht in het gebied waar ze worden gemaakt is namelijk erg helder en droog. Door de hoogte van de zon in combinatie met de lucht zal het kleed voorzien worden van een prachtige uitstraling. Dit zorgt ervoor dat het kleed net even wat mooier wordt dan dat deze al was.

Geschikt voor ieder soort interieur

Het mooie aan de Marokkaanse kleden is dat deze in ieder mogelijk interieur kunnen worden gebruikt. Zoals we al even kort hebben aangegeven kan je met een dergelijk vloerkleed een authentieke of antieke woonkamer echt aankleden. Misschien zoek jij wel een kleed om bijvoorbeeld in de studeerkamer te leggen. Door de traditionele uitstraling zal je in staat zijn om jou woning om te toveren tot een geheel nieuwe ruimte. Echter kan je er ook voor kiezen om de Marokkaanse Berber vloerkleden te gebruiken voor de modernere woningen. Zo zien we bijvoorbeeld in Ibiza de laatste tijd steeds meer woningen die worden aangekleed met deze kleden. Dit staat prachtig bij de zogeheten Bohemian Inrichting. Ook in Nederland zijn er steeds meer mensen die kiezen voor dit soort kleden. Sla maar eens een keer een bekend woonblad open, grote kans dat er wel ergens een Marokkaans kleed in zal staan.

Dé toevoeging voor bij jou thuis

Door vandaag nog een kijkje te nemen in ons assortiment zal je binnen no time een prachtig vloerkleed kunnen vinden wat je bij jou in huis kunt leggen. Kies je voor onze berber tapijten dan krijg je altijd gratis verzending. Door deze verzending heb je jouw kleed zo in huis. Door te kiezen voor onze beni ouarain zal je super eenvoudig jouw woning kunnen omtoveren tot een heerlijke plek om te leven. Mocht je nu inspiratie op willen doen voor bij jou in de woning of wil je graag eens zien hoe de kleden er in het echt uit zien dan kan je een kijkje nemen bij Tatjana van @Tatjanasworld op Instagram. Dankzij deze foto’s zal je veel makkelijker een beeld kunnen vormen over wat je bij jou in huis kunt verwachten.