Waar moet een fauteuil volgens jou aan voldoen? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15747
post-template-default,single,single-post,postid-15747,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

10 nov Waar moet een fauteuil volgens jou aan voldoen?

Vrijwel iedereen heeft een fauteuil in huis! Met een fauteuil creëer je een plek om heerlijk te kunnen ontspannen na een lange dag werken, kun je de kale plekken in je interieur opvullen, heb je voldoende zitplekken voor bij een feestje in huis, enzovoorts. Hoe weet je echter welke fauteuil het beste bij je huidige interieur aansluit? In dit artikel geven we je een aantal handige tips om op te letten bij het kiezen van een fauteuil. Bovenal is een dergelijke stoel een zeer aangename en ontspannende toevoeging aan je interieur. Fauteuils kun je tegenwoordig heel eenvoudig online bestellen bij verschillende woonwinkels.

 

Een fauteuil bij je huidige interieurstijl zoeken

De stijl van de fauteuil moet aansluiten bij de stijl in de rest van de woning. Heb je bijvoorbeeld een erg klassiek ingerichte woning? Of geef je de voorkeur aan een moderner type interieur? Fauteuils komen in tal van verschillende soorten en maten voor, waardoor het belangrijk is om vooraf goed te kijken welke fauteuil qua stijl het beste bij je huidige meubels aansluit. Let hierbij in het bijzonder op de stijl van je bank en eventuele kasten in de woonkamer. Hier komt de fauteuil immers het dichtste bij te staan!

Naast de stijl van fauteuil is het minstens zo belangrijk om te kijken naar de kleur van de fauteuil. Wij raden aan om de kleur van de fauteuil nagenoeg overeen te laten komen met de kleur van de bank in de woonkamer. Een te groot contrast tussen beide kleuren zou namelijk voor een rommelige uitstraling van de woonkamer kunnen zorgen.

 

Let op het comfort van een fauteuil

Een fauteuil moet een plek bieden om heerlijk tot rust te kunnen komen. Zorg er daarom voor dat je een fauteuil eerst in de winkel probeert, alvorens je deze bestelt. Zo weet je zeker dat de fauteuil lekker zit!