Mijn badkamer inrichten: wat moet ik weten?
17320
post-template-default,single,single-post,postid-17320,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

16 apr Mijn badkamer inrichten: wat moet ik weten?

Een kamer in je huis inrichten is nooit makkelijk. Als je net verhuisd bent, heb je dit waarschijnlijk al ervaren tijdens het inrichten van je keuken en woonkamer. Nu de benedenverdieping gedaan is, mag je verdergaan op de bovenverdieping. Hier tref je een badkamer aan die je nog helemaal naar wens kunt inrichten. De enige limitatie is jouw inspiratie en originaliteit. De badkamer is een unieke kamer in het huis, met een volledig eigen stijl. Een badkamer moet fris en strak zijn, want dit is de plek waar jij jezelf doucht en opfrist. Met een schone badkamer voel je jezelf ook frisser. We kunnen je niet vertellen hoe jij je badkamer moet inrichten. Wat we wel kunnen doen is jou voorzien van een aantal handige tips die je helpen bij het inrichten van je badkamer. Lees snel verder.

 

Badkamer inrichten: light up the place

Net als bij iedere andere ruimte in huis is het kleurgebruik in de badkamer van cruciaal belang. De kleur van de vloer, meubels en badkamertegels zijn het eerste dat opvalt. Kleuren spelen een grote rol bij het bepalen van de uitstraling van jouw badkamer. Om de badkamer zo groot mogelijk te laten lijken is het gebruik van lichte kleuren aan te raden. Bovendien zijn neutrale kleuren altijd een veilige keuze. Naast lichte kleuren, is voldoende verlichting ook belangrijk. In een badkamer met een ligbad wil je graag wat sfeer in de kamer krijgen. Dimbare verlichting is dan een prettige toevoeging aan je badkamer. Maar bedenk ook dat praktische verlichting in een badkamer onmisbaar is. Zeker bij de badkamerspiegel is voldoende helder licht belangrijk.

 

Benut de voordelen van glas

Naast kunstmatige verlichting is de zon nog altijd de beste lichtbron die je kunt gebruiken. Zorg ervoor dat er voldoende daglicht in de badkamer komt. Grote ramen genieten altijd onze voorkeur. Naast glazen ramen is glas ook erg nuttig om de badkamer ruimtelijk te laten ogen. Een glazen douchecabine zorgt ervoor dat de ruimte niet kleiner lijkt dan deze daadwerkelijk is. Helder glas is vooral aan te raden als je badkamer relatief klein is.

 

Maak gebruik van iedere vierkante centimeter

Een badkamer is een praktische ruimte. Hierdoor wordt bij het bouwen van huizen vaak een relatief klein deel van de woning gereserveerd voor de sanitaire voorzieningen. Een badkamer huisvest al snel twee wasbakken, een bad, een douche en een wc. Hierdoor is het een uitdaging om al je spullen kwijt te kunnen. Ga creatief met de beschikbare ruimte om door je spullen slim op te bergen. Denk aan een randje waar je wat verzorgingsspulletjes op kunt zetten die je regelmatig gebruikt. Houdt de ruimte zo groot mogelijk, om optimaal van jouw badkamer te kunnen genieten.