Maak een statement met designverlichting - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15770
post-template-default,single,single-post,postid-15770,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

17 nov Maak een statement met designverlichting

Bij De Stylingfabriek geven we graag tips om jouw interieurstyling naar een hoger niveau te tillen. Dat kan op veel manieren. Eén van die manieren is designverlichting. Stijlvolle designlampen zijn zeker en vast een meerwaarde, en dit op functioneel en visueel vlak.

designverlichtingLichtgevende kunstwerken

Waarom zou je investeren in designverlichting?

Simpel: de ontwerpen zijn perfect in balans. De ontwerpers spenderen enorm veel aandacht aan subtiele details. Het zijn deze details die het verschil maken. Designlampen worden meestal gemaakt van betere materialen. Die kosten misschien wat meer, maar dat zie je terug in de levensduur. Investeren in designverlichting is dus de moeite waard.

Vergelijk het met de aankoop van een wagen. Een model van een Koreaanse producent is waarschijnlijk goedkoper omdat men budgetvriendelijke materialen gebruikt en minder aandacht aan de afwerking spendeert. Duitse merken geven veel meer aandacht aan de materiaalkeuze en andere details. Hierdoor onderscheiden ze zich en kunnen ze een hogere prijs vragen. Als gebruiker merk je het verschil tussen beide modellen.

Dat geldt ook voor designverlichting. Zie het niet alleen als een praktische aankoop, maar ook als decoratie. Een vloerlamp naast de zetel steek je niet zomaar weg; je ziet ze elke dag. Het is dan veel leuker om dagelijks een netjes afgewerkte, stijlvolle designlamp te zien, dan een belabberde, goedkope lamp.

Unieke ontwerpen

Veel designlampen hebben een beschermd ontwerp. Dat wil zeggen dat ze niet zomaar gekopieerd mogen worden. Deze lampen zal je dus niet in de eerste de beste woning tegenkomen.

Bovendien komen er regelmatig Limited Editions uit. Zo werd er vorig jaar een koperen versie van de Artemide Tolomeo gelanceerd (de kopertrend was toen volop aan de gang). Dit jaar hebben ze een gouden versie ontworpen die beperkt is tot 500 stuks. Met designverlichting kan je dus (enigszins) unieke stukken in huis halen en vrienden jaloers maken.

Ideaal voor moderne, minimalistische interieurs

Interieurs met een moderne of minimalistische aankleding worden gekenmerkt door een minimum aan meubelen en decoratiestukken. De weinige elementen die zich in de ruimte bevinden, mogen dus gerust blikvangers zijn. Hiervoor zijn designlampen een uitstekende keuze. Met een design hanglamp boven de eettafel, een trendy booglamp naast de zetel of een gracieuze tafellamp op de kast til je jouw interieur naar een hoger niveau.