Een leren bank in je woonkamer, heb jij het al? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16329
post-template-default,single,single-post,postid-16329,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

06 mrt Een leren bank in je woonkamer, heb jij het al?

Wie op zoek is naar een nieuwe bank, staat voor een immense opgave. Er zijn namelijk ontelbaar veel winkels waar je een bank kunt kopen, en in elk van die winkel zijn weer andere modellen te vinden. En weet je al eindelijk welk model bank je wil, dan moet je nog eens kiezen uit soms wel duizenden verschillende combinaties van kleuren, stiksels, leuningen, en ga zo maar door. Je zou er moedeloos van worden. Om het in dit artikel een beetje overzichtelijk te houden, bespreken we de voordelen van een leren bank in de woonkamer.

Leer is elegant!

Allereerst de uitstraling van de bank. Een leren bank ziet er zeer elegant uit doordat het luxueus voorkomt. Een stoffen bank ziet er veelal wat eenvoudiger uit, al kan dat in sommige inrichtingen ook weer heel mooi staan. Maar dat is niet het enige elegante aan een leren bank. Een leren bank biedt namelijk ook extra veel zitcomfort. Daardoor past een leren bank goed bij andere elegante meubelstukken.

Baken van rust

Daarnaast ziet een leren bank er rustig uit. Een stoffen bank kan in tal van kleuren en motiefjes gefabriceerd worden, terwijl bij een bank van leer eigenlijk alleen de kleur van de stof te kiezen is, waarbij de keuze doorgaans ook nog eens vrij beperkt is. Dat kan jammer zijn als u een mintgroene bank wil met een roze leuning, maar in de meeste gevallen heeft men voldoende aan die keuzes en is het juist fijn als je niet uit duizend en één kleuren hoeft te kiezen. Ook zijn de kleuren veelal wat rustiger, waardoor je een bank goed kunt combineren met meubelstukken of accessoires die er wat drukker uitzien.