Lees hier alles wat je moet weten over gietvloeren - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17351
post-template-default,single,single-post,postid-17351,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

15 mei Lees hier alles wat je moet weten over gietvloeren

Gietvloeren zijn een goede oplossing voor iedereen die op zoek is naar een strakke, geluiddempende vloer voor in huis. Er zijn verschillende opties, wat het soms lastig kan maken om de juiste keuze te maken. Daarom hebben wij een overzicht gemaakt van de mogelijkheden en de bijbehorende voordelen. Lees dus gauw verder.

Wat zijn gietvloeren?

Voordat we kunnen beginnen met het bespreken van de voor- en nadelen van verschillende soorten gietvloeren, is het handig om eerst uit te leggen wat een gietvloer nu precies is. Een gietvloer is een vloer van kunststof, die letterlijk op de ondervloer wordt gegoten. De afwerking met behulp van lak of een coating heeft een glad en naadloos eindresultaat tot gevolg. Dit maakt gietvloeren zeer onderhoudsvriendelijk en geeft ze ook meteen een geluiddempende functie.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende soorten gietvloeren. Wij bespreken hier enkel de drie populairste opties.

Epoxy gietvloer

Epoxy gietvloeren werden voorheen voornamelijk gebruikt in fabrieken en loodsen. Inmiddels is de methode zo aangepast dat het ook geschikt is voor woningen. Deze variant heeft de volgende eigenschappen:

  • Deze vloeren worden gegoten op ondergronden van cement of gips.
  • De afwerking is zo’n 1 tot 3 mm dik.
  • De vloeren zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.
  • Een epoxy gietvloer is zeer gemakkelijk te onderhouden.
  • Deze variant is wel gevoelig voor scheuren als gevolg van bewegingen van het pand. Dit kan voorkomen worden door de vloer te laten leggen door een ervaren specialist.

Polyurethaan gietvloer

Gietvloeren van polyurethaan kunnen op vrijwel elke ondergrond worden aangelegd. Deze variant is zachter en vooral ook flexibeler dan de bovengenoemde optie. Als gevolg hiervan zijn ze ook zeer geschikt voor woningen. Wat veel mensen ervan overtuigt een gietvloer van polyurethaan te kiezen, is het feit dat je twee kleuren kunt combineren. Hier kan je mee experimenteren tot je de juiste combinatie hebt gevonden, waarna er een heel mooi gemêleerd effect ontstaat. Dit zorgt voor een moderne uitstraling.

Gietvloeren voor in de badkamer

Hoewel gietvloeren vaak in woonkamers of keukens worden aangelegd, wordt het gebruik ervan in badkamers ook steeds populairder. Dit heeft vooral te maken met het feit dat het vrij eenvoudig is om vloerverwarming aan te leggen in een gietvloer. Dit in combinatie met de gladde afwerking en het feit dat er over het algemeen weinig onderhoud nodig is, maakt dit de ideale optie voor in de badkamer.

Prijzen

De prijs voor het aanleggen van een gietvloer is uiteraard afhankelijk van de variant die je kiest. Om je een beetje een idee te geven, hebben we een kort overzicht gemaakt. Voor elke variant geldt: hoe groter het oppervlakte, hoe lager de prijs per m².

  • Voor een epoxy gietvloer betaal je afhankelijk van het totale oppervlakte tussen de €43,- en €51,- per m².
  • Voor een polyurethaan gietvloer betaal je afhankelijk van het totale oppervlakte tussen de €53,- en €65,- per m².
Aan de slag

Voordat je aan de slag gaat met het inhuren van een specialist, is het altijd verstandig om eerst een adviesgesprek aan te vragen. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt en lang kunt genieten van een mooie gietvloer.

Kijk direct op G-vloeren.nl en vraag naar de mogelijkheden.