Kunststof kozijnen - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15950
post-template-default,single,single-post,postid-15950,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

17 mrt Kunststof kozijnen

Steeds meer mensen kiezen voor kunststof kozijnen in Nederland. Ze zijn populair en brengen dan ook vele voordelen met zich mee. Niet alleen is kunststof onderhoudsarm, maar het materiaal heeft ook een uitstekende isolatie en een lange levensduur. Tegenwoordig zijn kunststof kozijnen verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en soorten. U kunt hierdoor uw gewenste uitstraling creëren. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor kunststof kozijnen met een houtnerfstructuur. Zo heeft u de uitstraling van hout en de kwaliteiten van kunststof.

 

Onderhoud

Zoals vermeldt behoeven kuststof kozijnen weinig tot geen onderhoud. Met een stofdoek of een zachte spons zijn de kozijnen eenvoudig schoon te krijgen. Gebruik nooit een schurend of bijtend middel op kunststof kozijnen en ook een schuurspons kan funest zijn! Zo loopt u namelijk het risico dat u het kunststof voorgoed beschadigt.

 

Isolatie

Kunststof kozijnen zijn de laatste jaren sterk verbeterd. Dankzij voortdurende technologische innovaties hebben kunststof kozijnen tegenwoordig uitstekende isolatiewaarden. De isolatiewaarde geeft aan in welke mate het kozijn voorkomt dat warmte verloren gaat. Dit is een belangrijke selectiecriteria aangezien een groot verlies van warmte hoge stookkosten met zich meebrengt. Dankzij kozijnen van kunststof bespaart u eenvoudig op de energiekosten. Kunststof gaat ongeveer 40 jaar mee, waardoor er lange tijd genoten kan worden van een uitstekende isolatie van uw woning.

 

Veiligheid

Een ander groot voordeel van kunststof kozijnen is de veiligheid. Kunststof kozijnen hebben een aantal specificaties waardoor ze erg veilig en geschikt zijn tegen inbraak. Hier ontstaan soms misverstanden over, omdat dit vroeger niet altijd het geval was. Nu is kunststof stevig en niet eenvoudig te buigen, waardoor kunststof kozijnen even inbraakveilig zijn als stalen kozijnen.

De kozijnen hebben een meerpuntssluiting en hebben inbraak werende sluitnokken. Daarnaast zou het een veilige gedachte moeten zijn dat de scharnieren, sloten en ‘klinken’ op metaal worden bevestigd. Dat kunststof kozijnen veilig zijn komt onder meer ook doordat de kozijnen verstevigde hoekpunten hebben.

Bent u op zoek naar kunststof kozijnen? U doet er goed aan om niet de eerste de beste bedrijf te kiezen voor het plaatsen van kozijnen. Via kozijnengids kunt u vrijblijvend in contact komen met specialisten bij u in de buurt!