Keukenfrontjes; wanneer kies je welke? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
18062
post-template-default,single,single-post,postid-18062,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

24 mei Keukenfrontjes; wanneer kies je welke?

Een keukenrenovatie kan een geweldige manier zijn om nieuw leven in je huis te blazen. Wanneer je besluit om je keuken frontjes te vervangen, moet je de keuze maken tussen latten en vlakke frontjes. Hieronder lees je wat deze termen betekenen, welke stijlen bij de verschillende opties passen en welke factoren je in gedachten moet houden bij het maken van jouw keuze.

Keukenfrontjes: vlak of latten?

Latten keukenfrontjes van Droomhout zijn gemaakt van verschillende houten latten die in een bepaald patroon zijn gemonteerd. Dit patroon kan variëren, van dunne latten dicht op elkaar tot bredere latten met meer ruimte ertussen. Dit geeft de keuken een rustieke en authentieke uitstraling. Vlakke keukenfrontjes daarentegen zijn glad en effen. Ze kunnen gemaakt zijn van verschillende materialen zoals hout, MDF, gelamineerd spaanplaat, glas, metaal of kunststof.

Wanneer kies je latten keukenfrontjes?

Latten keukenfrontjes passen het beste bij een landelijke of traditionele keukenstijl. De verschillende houtsoorten geven een warme uitstraling en geven de keuken een karaktervolle en authentieke uitstraling. Een ander voordeel van latten frontjes is dat ze minder opvallen als er krassen of deuken op komen. Door het patroon zijn deze beschadigingen namelijk minder zichtbaar.

Wanneer kies je vlakke keukenfrontjes?

Vlakke keukenfrontjes zijn erg populair omdat ze passen bij verschillende keukenstijlen. Ze zijn strak en modern en geven de keuken een minimalistische uitstraling. Vlakke frontjes zijn ook eenvoudiger schoon te maken omdat er geen naden zijn waar vuil en vet zich kan ophopen. Daarnaast kun je met vlakke frontjes alle kanten op wat betreft kleur en materiaalkeuze. Van effen kleuren tot hout- of betonlook, alles is mogelijk. Er zijn altijd wel vlakke keukenfronten die passen bij jouw smaak en interieur.

Waar moet je op letten bij de keuze tussen keukenfrontjes?

Naast de stijlkeuze zijn er nog een aantal factoren die je moet overwegen bij het kiezen tussen latten of vlakken keukenfrontjes. Een van de belangrijkste factoren is het onderhoud. Latten keukenfrontjes moeten regelmatig worden schoongemaakt, omdat vuil en vet zich gemakkelijker in de naden en spleten kunnen ophopen. Daarnaast kunnen latten keukenfrontjes over de jaren heen kromtrekken door vocht en temperatuurschommelingen. Vlakke keukenfrontjes daarentegen zijn eenvoudiger schoon te maken, maar kunnen krassen en deuken sneller laten zien. Het is daarom verstandig om te overwegen hoeveel gebruik jouw keuken dagelijks krijgt en wat voor soort onderhoud je wilt uitvoeren. Welke kies jij?