Je interieur stylen met Marokkaanse lampen en kleden - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16833
post-template-default,single,single-post,postid-16833,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

05 mrt Je interieur stylen met Marokkaanse lampen en kleden

Een van de hotste trends op wonen en interieur vlak momenteel zijn Marokkaanse woonaccessoires. Na jarenlang minimalisme, met de Scandinavische stijl, is het tijd voor wat meer uitbundig en kleurrijk interieur. Het contrast tussen deze twee stijlen is uitermate plezant voor het oog. Enfin, in dit artikel delen we wat tips om je op weg te helpen je interieur wat meer Marokkaans te maken.  

De eerste stap is de verlichting. Deze heeft de meeste impact op de sfeer in je huis. Er zijn verschillende opties op lampen vlak. Je kunt gaan voor vloerlampen, wandlampen of toch plafondlampen. In het beste geval, combineer je meerdere type lampen. Die versterken elkaars impact. Marokkaanse lampen kun je tegenwoordig gemakkelijk in Nederland kopen. Vroeger moest men het vliegtuig instappen, maar dat is al lang niet meer nodig. Partijen als Ghalia uit Lisse importeren de lampen onder eigen label op fair trade wijze naar Nederland. Zij doen het zware werk voor je, doen onderzoek naar wat zijn de beste ateliers met de beste kwaliteit lampen, invoerwerk, logistiek. Zo hoef jij niet met een lamp te zeulen op je vakantie in dit prachtige land.

De tweede stap is een authentiek Berber kleed. In de gebergtes van de Atlas wonen allerlei Berber volken. Een van hun specialiteiten is het maken met de hand van vloerkleden. Dit zijn de meest zachte verfijnde kleden die je je maar kunt inbeelden. Is wel wat anders dan een fabriek kleed dat je hier vind in de woonwinkels in Nederland. Ook qua uiterlijk zijn berber kleden een echte blikvanger. Berber kleden met een vleugje Ibiza stijl kan men hier aanschaffen. De combinatie lamp plus kleed zorgt voor de meest plezante atmosfeer die je maar kunt voorstellen. Een goed begin van een meer Arabische interieur stijl. Tevens zou je nog kunnen denken aan leuke accessoires zoals kleurrijke Marokkaanse kussentjes om de puntjes op de i te zetten.