Interieurtrends van 2019 - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17087
post-template-default,single,single-post,postid-17087,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

16 sep Interieurtrends van 2019

De woontrend van 2019 is vooral het terug gaan naar de natuur. Omdat we in een tijd leven met veel digitale apparatuur is het toch wel een heerlijk gevoel om weer een stukje natuur in huis te halen. Je kunt daarbij denken aan echt hout, planten en een mooie vloer.

Hoekbanken
Veel van de meubels worden tegenwoordig van steigerhout gemaakt. Steigerhout is duurzaam en kan levenslang mee. Het steigerhout hoeft niet geschilderd te worden, maar door het te beitsen, krijgt het een ander effect. Je kunt een hoekbank van steigerhout zelf maken of er een kopen. Als je een grote woonkamer hebt, kun je de hoekbank precies op maat maken. Door het plaatsen van veel kussens zal zo’n bank comfortabel worden. Door de kamer op te fleuren met veel groene planten krijgt de kamer een warme uitstraling.

Vloer
Ook van de vloer wordt in 2019 verwacht dat ze een mooie, natuurlijke en warme uitstraling heeft. Door het laten leggen van een gietvloer kun je het geheel inpassen bij je interieur. Gietvloeren zijn in praktisch alle kleuren te verkrijgen. Het zal niet moeilijk zijn om een geschikte vloer te kiezen. In veel gevallen wordt er epoxyvloer gelegd. Ook kan polyurethaan wordt toegepast voor een woning. Gietvloeren hebben het voordeel dat ze gemakkelijk in onderhoud zijn, maar ze zijn ook naadloos te leggen, waterdicht en kunnen de scheuren van de ondervloer wegwerken. De woontrend van 2019 is een onderhoudsvriendelijke inrichting dus hoort een gietvloer daar zeker bij. Omdat een gietvloer glad is, is hij hygiënisch en gemakkelijk te onderhouden. Het is belangrijk dat je thuis tot rust kunt komen en dat je ontspannen een boek kunt lezen of tv kijken.

Duurzaam
Omdat de trend van 2019 duurzaam is, zal een steigerhouten hoekbank en een gietvloer goed bij het interieur passen. We zien steeds meer gietvloeren in een natuurlijke tint. Door ook nog gebruik te maken van de materialen zoals: vilt, rotan, hennep en riet creëer je een oase van rust. Haal bij het inrichten van je woning de natuur in huis door veel groene planten op te nemen. Met een hoekbank van robuust steigerhout en een gietvloer in de juiste kleur voldoe je volledig aan de woontrend van 2019.