Industrieel wonen - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16077
post-template-default,single,single-post,postid-16077,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

21 jun Industrieel wonen

Industrieel wonen is een woonstijl die men steeds vaker in een interieur tegenkomt. Het is een enorm populaire woontrend, wat voornamelijk bestaat uit koele tinten en ruwe materialen. Het kan naast stoer en robuust ook wel kil en hard overkomen, maar met de juiste combinatie kan iedereen met een industrieel interieur er een gezellig en warme(sfeerverlichting) woon inrichting van maken.

Ruwe materialen

De basis van een industrieel interieur zijn de koelere tinten die bij industrieel wonen horen. Zwart/wit, bruin, blauw grijs en legergroen, bijvoorbeeld. De materialen die voor industrieel wonen worden gebruikt zijn:

  • Beton
  • Staal, metaal en ijzer
  • Steen
  • Hout
  • Kalk
  • Klei

 

Maar ook leer wordt veelal gebruikt in een industrieel interieur.

Maak leuke combinaties van een stoer interieur

Durf te combineren door met ruwe materiaalsoorten te mixen. Teveel staal of metaal in je woning is al gauw te kil. Natuurlijke materiaalsoorten zoals een houtblad tafel, gecombineerd met een ruwe materiaalsoort, zoals een stalen onderstel geeft al meer warmte en uitstraling. Industriële meubels zoals: salontafels, eettafels, kasten en bijzettafels kunnen voor een coole blikvanger in huis zorgen. Op je (leren) bank kun je het gezellig maken met een paar sierkussentjes en om je industrieel interieur af te kleden, maak gebruik van stoere kleden. Drapeer ze speels over de bank, stoel of grond. Zet mooie grote kamerplanten- of palmen in de hoeken van je interieur. Maak gebruik van oude woonaccessoires met een krasje of deukje erin. Maak nieuwe woonaccessoires oud, door middel van verf of saus het plafond. Dit laatste is enkel te doen bij voldoende budget. De prijzen voor het sauzen van het plafond zullen afhangen van de oppervlakte en de vakman die je inschakelt. Om van je huis helemaal je eigen ik te maken, maak gebruik van mooie fotoschilderijen.

Maak sfeer met industriële lampen

In een industrieel interieur kun je bijna niet om stoere fabriekslampen heen. Je kunt denken aan grote, stalen of metalen lampen. Tegenwoordig heb je ook stoere lampen in beton style. Leuk als tafellamp, staande lamp of als leeslamp te gebruiken. Om meer sfeer in huis te creëren, maak dan gebruik van filament LED lampen.