Hulpjes & Accessoires | Het geheim van de kuise keuken - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17172
post-template-default,single,single-post,postid-17172,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

05 nov Hulpjes & Accessoires | Het geheim van de kuise keuken

Zolang je door de borden het aanrecht nog kunt zien, ben je goed bezig. Maar niet alleen schone dan wel vuile vaat kan het belangrijkste oppervlak in de keuken bezet houden.

Je kunt het niet bedenken of je hebt de mogelijkheid om het ermee vol te zetten. Maar daar heb je keukenkastjes voor! En eventueel de wanden achter en naast het aanrecht. Nee, orde in de chaos is cruciaal om lekker met je culinaire hobby’s bezig te zijn. Daar hebben we gelukkig een aantal handige oplossingen voor!

Kruidenrek

Natuurlijk wil je je favoriete kruiden en specerijen direct bij de hand hebben wanneer je gaat koken. Maar wanneer al die vaatjes je hele aanrecht bevolken, wordt het bijzonder onpraktisch om op een fatsoenlijke manier de heerlijkste gerechten te bereiden. Tijd om overzicht te creëren! Gelukkig kan een kruidenrek je daar heel gemakkelijk bij helpen. Deze hang je aan de binnen- of buitenkant van een kastdeurtje of juist aan je keukenmuur. Het systeem van een kruidenrek maakt het bovendien mogelijk om eenvoudig de labeltjes van de potjes te lezen, zodat je nooit per ongeluk chilipeper in je soep giet terwijl je eigenlijk paprikapoeder nodig had.

Weckpot

Behalve een handige opruimhulp heb je aan een weckpot ook op esthetisch vlak nog iets. Bovendien kun je er veel meer in kwijt dan in een gebruikte jampot. Deze glazen containers zijn nog steeds populair en handig om je zelfgemaakte sauzen, jams en appelmoezen zo lang mogelijk in te kunnen bewaren. De potten worden namelijk luchtdicht afgesloten! En je ‘weckt’ bovendien niet de indruk dat je alleen maar met water of stoom het labeltje van een gebruikte jampot hebt verwijderd.