Hoe combineer jij je plafondlampen? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16332
post-template-default,single,single-post,postid-16332,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

06 mrt Hoe combineer jij je plafondlampen?

Het kan erg lastig zijn om lampen te zoeken die bij elkaar passen. Soms zijn er van één serie lampen verschillende uitvoeringen gemaakt, zodat u bijvoorbeeld een staande lamp en een plafonnière kunt kiezen die bij elkaar passen. Maar wilt u iets specifieks of bijvoorbeeld meerdere plafondlampen die niet hetzelfde zijn, dan wordt het al snel een lastig verhaal en zult u zelf op zoek moeten gaan naar een mooie combinatie. Maar hoe doe je dat eigenlijk; twee plafondlampen zoeken die goed bij elkaar passen?

Wel hetzelfde of niet hetzelfde?

De makkelijkste keuze is natuurlijk om meerdere dezelfde lampen te kopen. Die passen immers sowieso wel bij elkaar. Maar dat is niet altijd de beste en handigste keuze. Vaak worden meerdere plafondlampen gebruikt wanneer de ruimte waar ze in komen te hangen wat groter is. U hebt dan vaak verschillende gedeelten in de kamer. Denk bijvoorbeeld aan een gedeelte om te eten, een gedeelte om televisie te kijken en een gedeelte om ’s avonds in alle rust een boek te lezen. Elk van die gedeelten heeft een eigen ambiance en ademt een eigen sfeer. Dezelfde plafondlamp past dus niet altijd bij een ander gedeelte in dezelfde kamer. Je kunt bijvoorbeeld een industriële plafondlamp combineren met een inbouwspot.

Contrast is een makkelijke keuze

Een makkelijke keuze is om te kiezen voor een lamp die niet teveel op de andere lamp lijkt. Het verleidelijke is immers om een lamp te zoeken die weliswaar op de andere lamp lijkt, maar toch net iets anders is. Dat ziet er echter juist vreemd uit en daardoor lijkt de lamp niet in de ruimte te passen. Wanneer u kiest voor een contrasterende lamp, dus een lamp met een geheel andere uitstraling dan de eerste lamp, zal dat veelal beter in de ruimte passen. Denk bijvoorbeeld aan mooie betonlook opbouwspotjes met op een andere plek designspotjes.