Goed voorbereid een moderne keuken kopen, dat doe je zo! - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17268
post-template-default,single,single-post,postid-17268,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

13 feb Goed voorbereid een moderne keuken kopen, dat doe je zo!

Wil je graag een moderne keuken kopen, dan is het zaak dat je je hier goed op voorbereid. Moderne keukens zijn strak, minimalistisch en ze hebben veel rechte lijnen. Het is een plek die rust uitstraalt, omdat moderne keukens er opgeruimd uit zien en weinig of geen versieringen hebben. Veel moderne keukens hebben zelfs geen hendels en zijn uiteraard uitgerust met de nieuwste apparatuur. Ga jij een moderne keuken kopen? Dan kun je het onderstaande advies gebruiken om je hier optimaal op voor te bereiden.

 

Een moderne keuken kopen begint bij je budget

Het eerste wat je doet als je een moderne keuken kopen wilt is bepalen hoe je deze gaat financieren en wat je budget is. Het is dan belangrijk dat je dit budget bewaakt en direct doorgeeft aan je adviseur. Het zou zonde zijn van de tijd als je adviseur voor jou een moderne keuken ontwerpt die je niet kunt betalen. Het geeft hem een duidelijke richtlijn om binnen te werken. En jij zorgt er direct ook voor dat je door je nieuwe keuken niet financieel in de problemen komt.

 

Een lijst met wensen maken

Een wensenlijst is een lijst die je zelf samenstelt en waarop je aangeeft wat je graag in je keuken zou willen hebben. Denk dan aan de apparaten, maar ook aan de hoeveelheid opslagruimte, de verlichting die je voorkeur heeft, de functie die je wilt dat je keuken heeft en bijvoorbeeld of je een eiland wilt of niet. Als je de wensenlijst in volgorde van belangrijkheid opstelt, dan kan de adviseur deze van boven naar beneden afwerken totdat het budget is bereikt. Samen kunnen jullie dan eventueel nog veranderingen aanbrengen waarmee je ergens anders bespaart om een aantal extra wensen te kunnen toevoegen. Ga je een moderne keuken kopen, dan kan een wensenlijst eigenlijk niet ontbreken.

 

De afmetingen opnemen

Een laatste belangrijke voorbereiding die je treft als je een moderne keuken kopen wilt is het opnemen van de afmetingen. Hiervan maak je dan een tekening, inclusief de plekken waar de gas- en waterleidingen naar binnen kopen. Het is wel belangrijk dat er dan nog een medewerker langskomt om de maten exact te meten, zodat jij hier niet verantwoordelijk voor bent. Als je de afmetingen meeneemt naar je adviesgesprek, kan de adviseur alvast zien welke opstellingen het meest realistisch zijn. Het is de bedoeling dat de ruimte optimaal benut wordt en daar heeft deze persoon veel verstand van. En jullie kunnen dan al direct bij het eerste gesprek beginnen met het maken van een ruwe planning.

 

Een moderne keuken kopen kan ook goedkoop

Moderne keukens zijn niet altijd goedkoop, omdat er vaak de beste materialen worden gebruikt (beton, natuursteen, hoogglans kleuren, roestvrij staal) en de laatste apparatuur wordt gebruikt. Je kunt geld besparen door voor kunststof te kiezen. Dit kan op allerlei manieren worden uitgevoerd en is veel goedkoper dan beton, hout of natuursteen. Je kunt ook een moderne keuken kopen en deze zelf installeren. Als laatste kun je een moderne keuken kopen die een showmodel is geweest. Op deze manieren hoef je niet te diep in je portemonnee te kijken en heb je snel de moderne keuken van je dromen.

Tags: