Geef je (oude) kast een nieuw leven! - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17822
post-template-default,single,single-post,postid-17822,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

03 mrt Geef je (oude) kast een nieuw leven!

Ben je die ene kast die al zoveel jaar in de woonkamer staat inmiddels een beetje zat, maar wil je niet een hele nieuwe kast kopen? Of wil je een tweedehands kast kopen, maar kun je jouw smaak niet vinden? Heb je er dan al eens aan gedacht om een oude kast op te pimpen! Je hoeft namelijk niet een gloednieuwe kast te kopen, om het wel te laten lijken alsof je een nieuwe kast hebt. Vooral wanneer het gaat om een grote kast, kan een nieuwe look ook gelijk een nieuwe sfeer de kamer in brengen. Lees vooral verder voor de tips over het pimpen van je (oude) kast!

Een nieuw kleurtje

Een oude kast opknappen kan al gemakkelijk met een nieuw kleurtje. Een nieuwe kleur geeft je kast uiteraard gelijk een nieuwe look, maar creëer je ook weer een nieuwe dynamiek in de kamer. Ga je voor een neutrale kleur of kies je er voor om iets meer out-of-the-box te denken en ga je misschien wel voor een felle kleur? Het gemakkelijk is dat je natuurlijk ook een een kleur kan uitproberen. Vind je het niks? Dan verf je de kast gewoon weer over in een andere kleur. Wil je een houten kast verven? Ontvet de kast dan eerst even, schuur hem op, en als de kast schoon is kan het verven beginnen! En trouwens, wie zegt dat je de kast in één kleur moet verven? Je kunt natuurlijk ook verschillende kleuren gebruiken!

Geef de kast nieuwe handgrepen

Wanneer je niet de hele kast wilt aanpassen, maar wat kleiner wilt beginnen, is het heel erg leuk om de kastgrepen eens te vervangen. Dit is een hele leuke en gemakkelijke manier om een subtiele nieuwe look aan je kast te geven. Het is dan misschien wel een kleine en subtiele ingreep, maar het kan wel degelijk een hele nieuwe look aan je kast geven! Zo kun je bijvoorbeeld voor een stoerdere look gaan voor een bruine leren handgreep! Leren handgrepen zijn er bij Lerengoederen (https://www.lerengoederen.nl/) in verschillende kleuren, dus voor ieder wat wils. Wil je een iets speelse look? Dan kan je bijvoorbeeld gaan voor kastknoppen met een leuk motiefje. Hou je ervan om creatief bezig te zijn? Dan kun je de knoppen natuurlijk ook zelf schilderen!

Een nieuwe indeling

De indeling van je kast speelt vooral een grote rol wanneer je een open kast hebt. Open kasten zijn bijvoorbeeld kasten met glazen deurtjes, of vakkenkasten. Doordat je bij dit soort kasten gelijk kunt zien wat er in de kast staat, bepaald dat eigenlijk de look van je kast. Je kunt je kast dan ook een andere uitstraling geven door de indeling aan te passen. Je kan er ook voor kiezen om nieuwe accessoires toe te voegen in de kast. Ga je voor een ander ‘thema’ accessoires, dan geef je ook gelijk een nieuw thema aan je kast!

Tags: