Voor- en nadelen open keuken - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15962
post-template-default,single,single-post,postid-15962,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

21 mrt Voor- en nadelen open keuken

Tegenwoordig zien we in steeds minder huizen nog een gesloten keuken. Nieuwbouwwoningen worden in de meeste gevallen nu standaard al met een open keuken opgeleverd. De gesloten keuken zien we nog in oudere woningen of in een aanbouw van een huis. Deze drastische verandering doet vermoeden dat een open keuken veruit de meest ideale oplossing moet zijn. Toch zijn er zowel voor- als nadelen van een open keuken. Met de volgende opsomming van voor- en nadelen kan jij een weloverwogen beslissing maken voor de keuken in jouw woning. Een open keuken kan namelijk nog altijd dichtgemaakt worden als je dit graag wenst.

Voordelen van open keuken

De voornaamste reden waarom nieuwe woningen tegenwoordig standaard van een open keuken wordt voorzien is het voordeel dat hierdoor een ruimte groter lijkt. Wanneer een nieuwbouwwoning verkocht moet worden dan is het natuurlijk voordelig als de keuken zo groot mogelijk oogt. Andere voordelen van een open keuken is dat je makkelijk in en uit kunt lopen naar de keuken. Dit maakt ook het contact makkelijker met naar de mensen in de woonkamer. Heb je bijvoorbeeld kinderen dan kan je vanuit de keuken toch nog goed in de gaten houden wat zij in de woonkamer uitspoken.

Nadelige eigenschappen

Een open keuken heeft niet alleen voordelige eigenschappen. We kunnen namelijk ook tal van nadelen opnoemen die je toch meer doen neigen naar een gesloten keuken. Zo zal bij een keuken die open is de geur van het eten dat bereid wordt door heel de kamer heen te ruiken zijn. Ook zullen dampen die vrijkomen bij het koken die de luchtvochtigheid ook in de woonkamer laten toenemen. De open keuken zorgt verder misschien voor een grote open ruimte die mooi ruimtelijk oogt. Echter deze ruimte moet ook verwarmd worden op koude dagen. Een open keuken is daarom een grotere energieverslinder.