Een staand toilet in je badkamer of wc? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16455
post-template-default,single,single-post,postid-16455,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

19 jun Een staand toilet in je badkamer of wc?

Het toilet: de kans is groot dat je nooit echt hebt nagedacht over het toilet in je badkamer of op de wc.  Waarschijnlijk toen je er kwam wonen was er al een toilet ingebouwd die het nog prima deed – dus waarom zou je het vervangen voor een nieuw toilet? Maar goed, dingen gaan kapot in huis en ook het toilet is hiervoor geen uitzondering. Er zijn een hoop verschillende soorten toiletten die je kunt gebruiken om je kapotte te vervangen, maar we gaan het hier speciaal hebben over het staand toilet. Wat betekent “staand” precies hier? En welke verschillende type staande toiletten zijn er allemaal? Je leert het allemaal in dit artikel.

Wat bedoelen we precies met een staand toilet?

Een staand toilet is een toilet waarbij de voet van het toilet op de grond staat. Daar komt de naam dus ook vandaan. Het verschilt van andere soorten toiletten die vaak bijvoorbeeld aan de muur zijn bevestigd. De meeste standaard toiletten zijn dus staande toiletten. Ze zijn beschikbaar in allerlei soorten verschillende hoogtes en maten. Iedereen is anders en heeft dus ook een andere voorkeur voor welk toilet zij fijn vinden.

Naast de standaard hoogte van 33 centimeter, zijn er ook veel toiletpotten die 36, 39 of 43 centimeter hoog zijn. Dan hebben we het natuurlijk over het zitvlak. Sommige mensen vinden het fijner als het toilet lager is, maar als je zelf wat langer bent, dan vind je het waarschijnlijk wel fijn als je toilet ook wat hoger is.

Waar vind je staande toiletten?

Als je op zoek bent naar een groot assortiment van staande toiletten, dan raden we je aan om eens een kijkje te nemen op sanispecials.nl. Het is een grote webwinkel waar je allerlei verschillende soorten en maten staande toiletten kunt vinden. Je kunt er complete toiletten aanschaffen, maar ook bepaalde onderdelen zoals bijvoorbeeld alleen de pot of reservoir. Dat is goedkoper en soms is het niet nodig om je complete toilet te vervangen.