Drie handige tips om vlekken uit een vloerkleed te verwijderen! - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16068
post-template-default,single,single-post,postid-16068,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

09 jun Drie handige tips om vlekken uit een vloerkleed te verwijderen!

Het zal je maar overkomen. Je bent lekker op een zomerse dag aan het picknicken en ineenslaat je iets vallen. Iets te eten of te drinken. Erg vervelend natuurlijk, maar het is nog vervelender wanneer je de vlek niet meteen met wat water uit het vloerkleed krijgt. Natuurlijk kan een wasbaar vloerkleed gewoon in de wasmachine, maar ook een wasbaar vloerkleed kan een vlek hebben die er niet meteen uitgaat. Wat moet je nu doen? Om deze stress te voorkomen drie handige tips om vlekken uit een vloerkleed te krijgen.

1. Gebruik azijn

Het kan zo zijn dat je niet meteen aan azijn denkt, maar dit is een erg goed middel om vlekken te verwijderen. Om te beginnen is het handig om te weten dat je niet moet wrijven, maar moet deppen. Mocht je deze strategie willen gebruiken dan dien je eerst een emmertje te vullen met handwarm water en wat zeep. Hiermee kan je proberen de vlek weg te deppen. Mocht dit alsnog niet lukken dan kan je hetzelfde ritueel herhalen alleen dan met azijn. Met deze techniek kan je vooral goed vlekken veroorzaakt door bloed of braaksel verwijderen.

2. Vlekken veroorzaakt door drinken

Als je lekker op het kleedje wat zit te drinken kan het zomaar zijn dat je ineens wat morst. Het is goed om te weten dat verschillende dranken ook verschillende schoonmaaktechnieken nodig hebben.

Neem bijvoorbeeld thee. Dit is vaak vrij goed schoon te maken door een mengsel van lauwwarm water, zeep en citroensap. Zachtjes deppen (let op: niet wrijven) en het moet er zo uit zijn.

Koffie is dan weer veel lastiger. Het makkelijkste hier is om een badhanddoek nat te maken met handwarm water en zeep. Deze wring je uit over de vlek. Leg nu de doek op het kleed en wacht tot deze opgedroogd is. Het is belangrijk om niet te gaan wrijven of deppen op deze plek omdat de kans dan groot is dat deze in het kleed trekt.

Het is helemaal een drama als er wijn gedronken is op het kleed. Mocht je wijn morsen op het kleed is het zaak om dit zo snel mogelijk te verwijderen. Bij witte wijn kan je gebruikmaken van heel veel water. Bij voorkeur bruisend. Snel deppen en de kans is zo het grootst dat de vlek vertrekt.

3. Bevriezen

Wanneer je in een parkje gaat picknicken kan het ook zomaar zijn dat je het kleed op de grond vastzet op een stuk kauwgom. Niet alleen heel vies, maar ook erg vervelend omdat dit zich vaak erg lastig gaat verwijderen. Er blijven altijd wel wat stukjes zitten.

Veel mensen weten niet dat kauwgom zich makkelijk laat verwijderen wanneer het koel is. Je kunt de kauwgom koud maken met een koelelement of wat ijsblokjes. Leg een ijsblokje op de kauwgom, en wanneer deze bevroren is kan je deze er zo aftrekken.