Decoreren met wandtegels en vloertegels - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15998
post-template-default,single,single-post,postid-15998,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
Natuursteen vloertegels

28 mrt Decoreren met wandtegels en vloertegels

Hedendaagse architectuur biedt vaak een interieur dat kleiner maar meer georganiseerd is. Dankzij mooie wandtegels en vloertegels kunnen deze ruimtes gezelliger, comfortabeler en ruimtelijker ingericht worden. Licht, kleuren, structuren en formaten spelen een fundamentele rol in de transformatie naar het creëren van stijl en het decoreren van de ruimte tot een aantrekkelijke omgeving met expressie. Verlichting met een lage intensiteit, afgewisseld door een meer intensievere verlichting op bijvoorbeeld decoratief betegelde vlakken op de wand, versterken het sfeerbeeld. Voor gevoelsmatig meer ruimte om u heen kies dan voor het verticaal aanbrengen van de wandtegels. Bij het decoreren van de vloer kiest u voor vloertegels met een elegant en  minimalistisch design. Wandtegels en vloertegels decoreren tenslotte de ruimte en ondersteunen de uitstraling in hoge mate.

Tegels met frisse kleuren

Blauw is de ideale tegelkleur voor het verhogen van visueel comfort en het openen van oneindig lijkende ruimtes waar u een duik in kunt nemen. Een kleur die beschikt over een vrouwelijke touch op een bijna psychologisch niveau, die frisheid en luchtigheid communiceert. In combinatie met tegeldecors of inserts, in bijvoorbeeld een gele of zeegroene tint, wordt een nog sterkere beleving van helderheid gecreëerd. Kleurrijke tegels, meer aard- of grijstinten of juist de gratie en elegantie van lichte marmertinten, de mogelijkheden zijn bijna onbeperkt. Dergelijke keuzes, geleid door je eigen persoonlijke stijlgevoel, kunnen uiteraard helpen bij het voldoen aan de meer praktische eisen van het inrichten van een interieur.

Natuursteen op wand en vloer

Een prestigieuze steen die al sinds de oudheid voor inspiratie zorgt en gebruikt wordt voor grote, prachtige monumenten. Indrukwekkende bouwwerken zoals de Romeinse amfitheaters of de zuilengalerij in het Vaticaan maar ook voor Bernini’s meesterwerken aan de moderne beeldhouwkunst. We hebben het over travertinmarmer of wat de Romeinen het “witte goud” noemde. Natuursteen is een materiaal dat gebruikt wordt voor veel soorten van bouwen, van individuele woningen tot grote monumenten en het straatmeubilair in de steden, zoals vaak in het oude centrum. Dit klassiek geïnspireerde materiaal wordt ook vaak geïnterpreteerd in verschillende hedendaagse oppervlakken voor wandtegels en vloertegels. Met diversiteit in oppervlakken en afmetingen maar vooral in moderne kleuren. Kleurtinten zoals onyx wit, grijs, amandel aarde, lichtbruin oker en mokka mengen zich met het hedendaagse interieur en de grote tegel formaten creëren een harmonieuze combinatie tussen gracieus en balans. De aders in het travertin marmer zorgen ook voor een subtiel lijnenspel in combinatie met het echte gevoel van de natuur. Dankzij een serie van tegeldecoraties, in aanvulling op de wand- en vloertegels, worden de tegelcollecties steeds  completer. Daardoor bieden zij volop ruimte en mogelijkheden voor een unieke vloer- en wandbekleding of voor decoratieve composities door creatieve geesten.