De voordelen van een visgraat PVC vloer - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17968
post-template-default,single,single-post,postid-17968,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
visgraat pcv vloer

02 nov De voordelen van een visgraat PVC vloer

Waar je tegenwoordig ook binnen loopt, de kans dat er een PVC visgraat vloer ligt is natuurlijk ontzettend groot. Waar dit tot enkele jaren geleden een laminaatvloer was, is het nu de PVC visgraat  vloer die ontzettend populair is. Overigens hoef je het voor de prijs niet te doen, want een gemiddelde PVC vloer kost ook al snel tussen de 30 en 60 euro per vierkante meter. Je kunt je dus wel voorstellen dat dit met een woonkamer van 50 vierkante meter al snel in de papieren kan lopen. Toch is het meer dan de moeite waard om in te investeren. Niet alleen zorgt het voor een prachtig en sfeervol geheel, maar heeft het nog tal van andere voordelen. Wil jij weten welke dit zijn? Wij vertellen het je!

Tijdloos

Eén van de grootste voordelen aan visgraat PVC vloeren, is dat ze tijdloos zijn. Dat wil zeggen dat je ze tot in lengte van jaren kunt laten liggen, terwijl je de rest van je woonkamer al meerdere malen volledig hebt veranderd. Wel is het aan te raden te kiezen voor een wat neutrale kleur, zodat de vloer wel aanwezig is, maar niet overheersend is. Je kunt je namelijk voorstellen dat het dan een stuk lastiger wordt om je interieurstijl radicaal om te gooien.

Onderhoudsvriendelijk

Een PVC vloer heeft in principe weinig onderhoud nodig. Naast het feit dat je natuurlijk meermaals per week even met de stofzuiger en ook dweil door het huis gaat, hoef je een PVC vloer van VloerXL in tegenstelling tot een houtenvloer weinig tot niet te behandelen. Uiteraard kun je ervoor kiezen om de vloer eens per jaar met een daarvoor speciaal bestemde PVC vloer reiniger te behandelen, zodat de vloer net even iets beter wordt gereinigd, dan wanneer je alleen de stofzuiger en dweil gebruikt.

Duurzaam

PVC vloeren hebben een levensduur van tot wel 20 jaar. Uiteraard is dit wel afhankelijk van een aantal factoren. Eén van die factoren is de toplaag waar je voor kiest. Zo kun je kiest uit een toplaag van 0,4 mm t/m 1,6mm. Je kunt je dus wel voorstellen dat hoe dikker de toplaag, des te langer de vloer mooi blijft. Dit maakt het dat je vaak beter enkele honderden euro’s meer uit kunt geven, dan dat je na enkele jaren spijt hebt omdat je vloer onder de krassen zit.