De droomslaapkamer - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16434
post-template-default,single,single-post,postid-16434,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

11 jun De droomslaapkamer

Een droomslaapkamer is eigenlijk een dubbel begrip. Enerzijds is een droomslaapkamer een prachtige slaapkamer waar iedereen van kan dromen, anderzijds is een droomslaapkamer een slaapkamer waarin je ook werkelijk heerlijk kunt dromen. Maar hoe maak je die droomslaapkamer nu eigenlijk? Tijd om een paar tips op een rijtje te zetten!

Houd het rustig en overzichtelijk

Het belangrijkste aan een slaapkamer is dat de slaapkamer rustig en overzichtelijk is. In een rommelige slaapkamer slaapt men aantoonbaar minder lekker dan in een opgeruimde, nette en rustige kamer. Probeer ook niet teveel met felle kleuren te werken. Het kan misschien leuk lijken voor een woonkamer, maar in een slaapkamer werken deze felle kleuren vaak niet goed.

Indirect licht

Wil je nog even lekker wat lezen voor je gaat slapen? Dan is een leeslampje wel zo handig. Voor de rest is het vaak het prettigste als je het licht indirect houdt. Dat houdt in: geen spotjes rechtstreeks in de kamer gericht, maar probeer de verlichting te laten weerkaatsen. Daardoor kijk je nooit rechtstreeks de lamp in en wordt het licht beter verspreid. Dat zorgt voor een prettig lichtbeeld wat fijn is voor je ogen.

Kunstwerken

Kunstwerken kunnen een ruimte maken of breken. Wanneer je rustige, mooie elementen kunt vinden voor in de slaapkamer, kunnen deze de ruimte extra accentueren en extra mooi maken. Zorg er dan wel voor dat de kunstobjecten niet te opvallend zijn. Het zijn geen aandachtstrekkers, maar aanvullende elementen.

Houd het bij één stijl

Een beetje in lijn met de eerste tip, raden we je aan om één stijl uit te kiezen en het daar bij te houden. Koop niet willekeurig wat objecten die je ergens in de kamer propt, maar zoek zorgvuldig elementen uit die bij elkaar passen en elkaar aanvullen. Dat mag best gewaard en gedurfd zijn, ook in de slaapkamer, maar houd het wel echt bij één stijl. Doe je dat niet, dan heb je grote kans dat het erg rommelig wordt en de kamer onrustig gaat ogen. Juist bij een slaapkamer wil je dat voorkomen.