Beschermhoes voor uw tuinmeubelen - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17499
post-template-default,single,single-post,postid-17499,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
stoel

04 dec Beschermhoes voor uw tuinmeubelen

Bescherm uw tuinmeubelen met een hoogwaardige beschermhoes. De beschermhoezen beschermen de tuinmeubelen niet alleen tegen vocht en vuil, maar ook tegen UV-straling. Wie tijdens het koude seizoen zijn tuinmeubelen niet in een schuur, kelder of garage kan opbergen, hoeft deze vaak alleen op het terras of balkon op te bergen. Om de tuinmeubelen in de winter zonder problemen naar het terras of balkon te brengen, dienen de tuinmeubelen daar zoveel mogelijk afgedekt te worden met een beschermhoes of hoes. 

Afdekkappen en beschermhoezen voor tuinmeubelen 

Bovendien beschermen hoezen en beschermhoezen de tuinmeubelen niet alleen tegen vocht en vuil, maar bieden ze ook bescherming tegen UV-straling. Omdat deze ook in het koude seizoen aanwezig zijn, ook al zijn ze niet zo sterk als in de zomer. Want zonder hoes kunnen vocht, vuil en uv-stralen ervoor zorgen dat tuinmeubelen sneller verouderen en zelfs tuinmeubelen van de hoogste kwaliteit kunnen snel vervagen en er versleten uitzien. 

Hoezen en beschermhoezen zijn er in een groot aantal maten; ze zijn er voor parasols, tuinstoelen en tuinbanken, voor tuinstoelen, tuintafels en complete zitjes. Er zijn zelfs hoezen voor strandstoelen en Hollywood-schommels, maar ook voor grills. Maar voordat u gewoon een hoes of beschermhoes krijgt, moet u deze eerst een beetje afhandelen. Omdat niet elke hoes of beschermhoes even geschikt is voor elk materiaal.

Beschermhoezen voor tuinmeubelen van hout 

Tuinmeubelen van hout moeten anders opgeborgen worden dan tuinmeubelen van polyrotan, aluminium of RVS. Tuinmeubelen van hout moeten ook onder de afdekking kunnen “ademen”, anders ontstaat er snel condens en wateroverlast, die op hun beurt weer lelijke schimmelvlekken kunnen worden en in het ergste geval schimmel. Zeker bij dure tuinmeubelen zou dit erg vervelend zijn! Kies daarom bij houten tuinmeubelen voor ademende hoezen en beschermhoezen. Deze zijn enerzijds waterafstotend of waterondoorlatend, anderzijds kan vocht dat zich onder de hoes vormt alsnog ontsnappen. 

Maar alleen omdat de hoezen of beschermhoezen waterafstotend of ondoordringbaar zijn, wil nog niet zeggen dat het water de beschermhoes niet kan binnendringen. Vooral wanneer zich na hevige regenval plassen op de afdekking hebben gevormd, kan er water door de afdekking heen dringen. Zorg er daarom altijd voor dat het water kan weglopen. 

Hoes voor tuinmeubelen van polyrotan, metaal en kunststof 

In tegenstelling tot houten tuinmeubelen hoef je geen aandacht te besteden aan ademende beschermhoezen of hoezen voor tuinmeubelen gemaakt van polyrotan, metaal of kunststof. Toch kiest u ook voor een stalhoes voor uw tuinmeubelen van polyrotan, metaal en kunststof. Met de juiste tuinmeubelhoes bescherm je je tuinmeubelen niet alleen tijdens het koude seizoen tegen weer, wind en vuil. Denk er ook aan om de hoes winddicht vast te zetten voor herfststormen; dit werkt het beste als je de beschermhoes stevig vastmaakt aan het tuinmeubilair. 

En zodra je in het voorjaar de beschermhoezen van je tuinmeubelen haalt, zie je dat je tuinmeubilair er nog net zo goed uitziet als afgelopen zomer. Het is het beste om een ​​waterdichte, doorzichtige en ondoorzichtige hoes of beschermhoes te kiezen. Zo weet je zeker dat er naast water ook geen UV-straling door de overkapping de tuinmeubelen kan bereiken. De capuchon moet een versterkte rand hebben bij de zoom en oogjes. Dus wind noch storm kunnen de beschermhoes beschadigen. Daarnaast dient de hoes aan de onderrand bevestigingsogen te hebben, zodat u de beschermhoes beter kunt vastsjorren. De zeilringen moeten idealiter van metaal zijn gemaakt, omdat kunststof zeilringen door zonlicht sneller kunnen breken dan metaal. 

 

Tags: