Bepaal de stijl van je tuin met de juiste tuinmeubelen - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15791
post-template-default,single,single-post,postid-15791,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

29 nov Bepaal de stijl van je tuin met de juiste tuinmeubelen

De tuin wordt een steeds belangrijker onderdeel van onze leefomgeving. We zitten er vaker dan ooit, waardoor ook de uitstraling ervan belangrijker wordt. De stijl van de tuin wordt in belangrijke mate bepaald door de meubels die je erin zet. Weten met welke meubelen je jouw favoriete tuinstijl creëert? We vertellen het je hier.

Tuinmeubelen zijn verkrijgbaar in vele soorten en maten. Ze worden gemaakt met veel verschillende technieken en materialen, waardoor er veel variatie bestaat in uitstraling. Daardoor kun je er veel verschillende sferen en tuinstijlen mee oproepen. Wie van een landelijke, rustieke stijl houdt, kan het beste kiezen voor tuinmeubelen van natuurlijk materiaal, vervaardigd op ambachtelijke wijze. Voorbeelden hiervan zijn meubelen van teakhout. Ondanks dit materiaal een natuurproduct is, is het toch zeer duurzaam. Dit komt omdat het hout beschikt over veel olie, dat als een natuurlijke beschermlaag dient. Hierdoor kun je het hout zelfs onbehandeld in de tuin zetten, zonder dat weersomstandigheden er vat op hebben.

Teakhout komt ook vaak voor in combinatie met andere materialen. Bijvoorbeeld wicker. Hiermee creëer je tevens een landelijke, rustieke stijl. Hoewel wicker geen natuurlijk materiaal is, ziet het er toch heel natuurlijk uit. Toch is het een stuk steviger en onderhoudsvriendelijker dan traditioneel riet, waardoor je langer van de meubelen kunt genieten.

Moderne tuin
Houd je juist meer van een moderne tuinstijl? Dan worden andere meubelen interessanter. Om deze tuinstijl te creëren, heb je de keuze uit meer dan genoeg strak afgewerkte meubelen van materialen als aluminium of RVS, die met hun neutrale kleuren en gedetailleerde afwerking een heel moderne, grafische sfeer oproepen. Ook voor de bekleding van de zitkussens bestaan er zeer moderne, strakke oplossingen. Een populaire keuze is sunbrella. Met deze stof kunnen stoelen en banken gemaakt worden die qua afwerking niet onderdoen voor moderne meubels voor binnen. Toch kun je ze zonder problemen buiten laten staan, aangezien de stof waterafstotend, weersbestendig en zeer onderhoudsvriendelijk is.

Om je favoriete tuinstijl te creëren, is het dus belangrijk om de juiste tuinmeubels uit te zoeken. Dat kan tegenwoordig heel makkelijk online. Er zijn veel webshops die een overzichtelijk beeld geven van het totale aanbod, zodat je snel de meubelen hebt gevonden die bij jouw stijl passen. Zoek het internet af en ontdek het zelf!