Antraciet tegels, gaaf! Maar waar moet je rekening mee houden? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16718
post-template-default,single,single-post,postid-16718,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

27 nov Antraciet tegels, gaaf! Maar waar moet je rekening mee houden?

Antraciet is op dit moment helemaal hot! Waar je ook kijkt, je komt het overal tegen. Antraciet is net even minder hard dan pikzwart en het geeft tegelijkertijd een luxe uitstraling. Ideaal dus!
Ook in badkamers en keukens kom je tegenwoordig meer en meer antraciet tegels tegen. Groot gelijk, maar houd wel rekening met de volgende punten.

Voorbereiding

Vooraf is het verstandig om je goed voor te bereiden. Wat is er allemaal te koop en wat verwacht je van de vloer? Kinderen zullen bijvoorbeeld morsen en er zal ongetwijfeld ooit iets vallen, dan wil je uiteraard geen kras of hap uit je nieuwe vloer.
Hoe intensief zal de vloer worden gebruikt? Wat als er ook ouderen van de vloer gebruik zullen maken? Dan moet de vloer wel voldoende stroef zijn.

De juiste afmeting
Misschien wel het belangrijkste punt, zorg voor de juiste afmetingen van tegels. Wanneer je bijvoorbeeld 50×50 tegels op de vloer hebt, en 25×25 tegels op de wand, zou je graag willen dat de voegen gelijk lopen. Zo kan het zijn dat een 50×50 tegel in werkelijkheid 50,1×50,1 tegel blijkt te zijn. Dit kan tussen bepaalde merken minimaal verschillen. Dit wil je uiteraard voorkomen. Vraag hieromtrent goed advies in bij een echte kenner.

Schoonmaken

Let goed op het soort tegels. De ene vloer is namelijk gemakkelijker te onderhouden dan de andere. Daarnaast zie je op de ene vloer sneller iets liggen dan op de anderen.

Budget
Er zijn tegels verkrijgbaar in nagenoeg alle soorten en maten maar ook zeker prijsklassen. Zo zijn er tegels van 15 euro per vierkante meter maar ook van 75 euro. Wanneer je één vierkante meter moet leggen vaak nog niet het grootste probleem, maar wanneer het om een groot oppervlak gaat, telt dit al snel op. Maar kijk ook naar wat je mooi vind. Liever een iets duurdere tegel die lang mee gaat, dan dat je spijt krijgt.

Vloerverwarming
Een tegel kan in tegenstelling tot laminaat vaak wat kouder aanvoelen. Een echte aanrader is dan ook om vloerverwarming te gebruiken. Het wordt wat prijziger, maar het levert zoveel meer comfort op! Denk er wel om dat achteraf geen gebruik meer kan worden gemaakt van vloerverwarming. Dit moet je echt voor de tijd beslissen.

Ruimte
Wanneer je een wat kleinere ruimte moet voorzien van tegels is het raadzaam om grotere vloertegels van antraciet te leggen. Zo lijkt de totale ruimte groter. In een grotere ruimte kun je natuurlijk ook accentueren met kleinere tegels voor een leuk en speels effect.

Durftevragen

Iedereen heeft verstand van zijn of haar eigen werk. Win daarom advies in bij een specialist. Hij kan je hieromtrent het beste adviseren. Loop je even vast of wil je gewoon even sparren voor de beste oplossing? Laat het weten.