5 redenen waarom je je kantoor voor je personeel moet optimaliseren - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
18131
post-template-default,single,single-post,postid-18131,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

22 feb 5 redenen waarom je je kantoor voor je personeel moet optimaliseren

Hoeveel man/vrouw heb je op dit moment in dienst? Ongeacht hoe groot je bedrijf is, komt alles op werknemerstevredenheid aan. Zeker in de huidige tijden waarin er een chronisch gebrek aan goed personeel lijkt te bestaan.

Voldoende redenen dus om zuinig op je personeel te zijn. Dit doe je onder meer door je werknemers goed te belonen. Wat echter onderbelicht wordt, is het creëren van een fijne werkomgeving voor je personeel. Om 5 verschillende redenen is dit bijzonder belangrijk met het oog op je personeel.

Reden 1: je personeel moet zich fijn voelen

Het is sowieso belangrijk dat je personeel zich fijn moet voelen. Heb je bijvoorbeeld een ouderwetse kantine inrichting? Of maak je al tien jaar gebruik van hetzelfde koffiezetapparaat? Dergelijke zaken kunnen de oorzaak zijn van een minder fijn gevoel bij je personeel. Ze voelen zich mogelijk niet helemaal thuis in je kantoor. Of ze zijn niet te spreken over de faciliteiten. Dit is dan ook van grote invloed op de tevredenheid van je personeel.

Reden 2: men wordt steeds kritischer

In de afgelopen jaren is een duidelijke tendens zichtbaar: men wordt steeds kritischer. Dit is ook duidelijk terug te zien in het gedrag van werknemers. Zijn zij over hun werkgever niet (meer) te spreken? Dan is de overstap naar bijvoorbeeld een concurrent snel gemaakt.

Dit is een van de voornaamste redenen om je personeel tevreden te houden. Je wilt immers niet dat zij naar je concurrent overstappen. Of dat ze voor een andere baan kiezen. Dit kan uiteraard altijd gebeuren, maar de oorzaak hiervan moet nooit in jouw werkgeverschap te vinden zijn.

Reden 3: komt de productiviteit ten goede

Heb je de vergaderruimte ingericht zoals je personeel graag zou willen? Heb je de kantine modern ingericht? Heb je ook nog voor moderne werkplekken gekozen? Dan heeft je personeel over de werkomgeving weinig tot niks meer te klagen.

Het gevolg hiervan is dat zij productiever kunnen werken. Ze werken immers in een fijne omgeving waarin ze zich thuis voelen en waarin alles volledig op orde is. Als het kantoor dan ook nog netjes schoongehouden wordt, komt dit uiteindelijk de productiviteit aanzienlijk ten goede.

 

Reden 4: versterking van de bedrijfscultuur

Kies je voor een sublieme, moderne en fijne kantoorinrichting? Dan versterkt het kantoor de bedrijfscultuur absoluut. Dit komt onder meer doordat men in een dergelijke werkomgeving veel beter samen kan werken. Ook bevordert een fijne werkomgeving de teamgeest.

Reden 5: je kunt nieuw talent aantrekken

Nieuw talent is mogelijk nog kritischer dan je bestaande werknemers. Het is met het oog op het nieuwe talent daarom erg belangrijk om voor een fijne werkomgeving te zorgen.

Heb je een kantoor dat zich ten opzichte van de kantoren van je concurrentie onderscheidt? Dan is dit een groot pluspunt voor je bedrijf. De kans bestaat zelfs dat nieuw talent juist hierdoor voor jouw aanbod kiest. In plaats van voor het aanbod van je concurrent.

Een fijn en ergonomisch kantoor is al met al onmisbaar. Kom dus direct in actie!