Ideeën voor als je een kleine tuin hebt - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16975
post-template-default,single,single-post,postid-16975,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

22 mei Ideeën voor als je een kleine tuin hebt

Heb je een kleine tuin? Dat is geen probleem. Er zijn talloze leuke ideeën waarmee je kan zorgen dat jouw tuin er een flink stuk leuker uit gaat zien, ondanks de beperkte ruimte. Alle reden om hier dus ook mee aan de slag te gaan. Zo kan je bijvoorbeeld ervoor kiezen om niet in de breedte, maar in de lengte te werken. Je hebt dan een strook voor het terras en een strook voor het groen, in plaats van twee blokken. Zo krijg je al direct meer mogelijkheden om er iets leuks van te maken.

Niveauverschillen kunstmatig aanbrengen

Je kan door slim te handelen je tuin ook groter maken. Bijvoorbeeld door verticaal te werken. Je kan er zelfs niveauverschillen in aanbrengen als je dat wilt. Op die manier maak je er dus ondanks de beperkte ruimte toch heel gemakkelijk een spannende tuin van. Daarin valt dan veel te ontdekken. Wat het direct ook weer een heel stuk leuker maakt om erin te verblijven. Alleen al die mogelijkheden zijn natuurlijk wel veel waard. Het loont dus de moeite om naar opties in de hoogte te kijken wanneer je een kleine tuin gaat inrichten. Er is steeds meer mogelijk.

Een vijver in het klein

Water maakt een tuin wat aantrekkelijker en rustgevender. De vraag is dan alleen hoe je dit in een kleine tuin kan aanpakken. Gelukkig hoeft dit niet zo lastig te zijn. Een mooie schaal of bak kan bijvoorbeeld al wonderen doen. Zo creëer je je eigen vijver in het klein. Waarmee je nagenoeg ook nog eens alle zelfde dingen kunt doen als met een grote vijver. De voordelen van water in de tuin zijn daarmee dan dus ook gewoon volledig te benutten. Zelfs wanneer je het op deze alternatieve wijze aanpakt. Maak hier dus optimaal gebruik van.