Hypotheek oversluiten bij verbouwen van interieur? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
15869
post-template-default,single,single-post,postid-15869,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

01 feb Hypotheek oversluiten bij verbouwen van interieur?

Sta jij op het punt om het interieur van je woning te verbouwen? Wanneer het gaat om een grootschalige verbouwing, kan dit je behoorlijk wat geld gaan kosten. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je een nieuwe keuken wilt laten plaatsen. Het kan dan ook goed zijn dat je hier het geld momenteel niet voor hebt. In dat geval kun je ervoor kiezen om een nieuwe hypotheek af te sluiten, maar er is ook een andere mogelijkheid: je hypotheek oversluiten.

Wat ga je verbouwen?

Voordat je besluit om over te gaan tot het oversluiten van je hypotheek, moet je goed weten wat je allemaal wilt verbouwen. Wanneer het gaat om een kleine verbouwing, is het lang niet altijd noodzakelijk om je hypotheek over te sluiten. Mogelijk kun je familie inschakelen om het benodigde geld bij elkaar te krijgen. Aan het oversluiten van een hypotheek voor het einde van de rentevaste periode is namelijk een oversluitboete gekoppeld. Daarnaast kunnen er ook nog andere kosten bij komen. Wanneer het gaat om een redelijk klein budget is het dus lang niet altijd een goed idee om je hypotheek over te sluiten.

U doet er te allen tijde goed aan om een verbouwing offerte bij een aannemersbedrijf op te vragen en deze te vergelijken met een aantal andere. Vergelijk niet alleen op basis van prijzen, maar ook kwaliteit en eerder geleverd werk moet hierin worden meegenomen. Kies voor de aannemer die gevoelsmatig het beste bij u past.

Voordelen hypotheek oversluiten

Veel mensen kiezen ervoor om hun hypotheek over te sluiten wanneer de rente bij de ene aanbieder fors lager ligt dan bij de huidige aanbieder. Door je hypotheek over te sluiten, kun je namelijk fors besparen op je maandlasten. Het oversluiten van een hypotheek zorgt er dus voor dat je maandelijks minder geld uitgeeft, waardoor je meer geld hebt om uit te geven voor het verbouwen van je interieur. Bij een grote verbouwing van je interieur kan oversluiten dus zeker aantrekkelijk zijn.

Verbouwen en verhuizen

Wanneer jij je woning gaat verbouwen om de kans op verkoop te vergroten is het niet verstandig om je hypotheek over te sluiten. In dat geval kan het zo zijn dat je binnenkort dus gaat verhuizen. Bij een verhuizing moet je in sommige gevallen veranderingen doorvoeren in je hypotheek. In dat geval kun je het beste alles in één keer regelen. Op deze manier kun je behoorlijk wat kosten besparen.