Hoe verwijder je roest op een slot of sleutel? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16857
post-template-default,single,single-post,postid-16857,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

18 mrt Hoe verwijder je roest op een slot of sleutel?

Roest komt veel voor; op je auto, op je fiets, maar ook op sloten kan roest ontstaan. Een erg vervelend probleem, maar vanwege het klimaat niet te voorkomen! Hoe verwijder je roest?

Citroensap

Citroensap is misschien wel de snelste methode om roest te verwijderen. Bestrooi de roestplekken met zout en laat dit vervolgens weken in citroensap.

Cola

Cola; ja dat drankje dat wij als Nederlanders graag drinken. Maar wist je dat cola ook zuren bevat die helpen om roest te voorkomen en te verwijderen? Cola bevat fosforzuur. Leg je slot of sleutel in een bakje met cola en laat het een nachtje intrekken. Hierna kun je de roest makkelijk verwijderen met een doekje.

Azijn

Azijn is ook een goed middel om roest te verwijderen. Leg een slot of sleutels in een bakje met schoonmaak azijn. Vervolgens laat je dit een nachtje of iets langer intrekken. Nadat het is ingetrokken kun je de roest simpelweg wegboenen.

Aardappels

Aardappels? Roest verwijderen lukt zelfs met een aardappel, maar is enkel geschikt voor kleinere voorwerpen. Steek in dit geval een sleutel in de aardappel. Laat deze sleutel vervolgens een dag in de aardappel zitten. Hierna kun je de roest makkelijk wegschrapen.

Sleutel of Slotenmaker nodig?

Is het slot of een sleutel niet meer te redden? Neem in dit geval contact op met een slotenmaker.

Haverkamp, de sleutelmaker in Deventer kan je verder helpen. Ga niet zelf te lopen prutsen, want het slot kan afbreken.