Hoe stel ik het juiste rouwboeket samen? - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17496
post-template-default,single,single-post,postid-17496,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive
flowers

03 dec Hoe stel ik het juiste rouwboeket samen?

Een dierbare is overleden en nu sta je voor de taak een passend rouwboeket samen te stellen. De keuze hiervoor is eindeloos, en bij verdriet wil je zo weinig mogelijk nadenken. Dit artikel toont je duidelijk waar op te letten bij het samenstellen van een juist rouwboeket. Allereerst is het belangrijk te beseffen dat het gebaar het zwaarst telt, maak je er niet al te druk om. Een eerste stap is goed naar de rouwkaart van de overledene te kijken, hierop staat vaak aangegeven van welke kleur of soort bloemen diegene hield. Wanneer de rouwkaart je niet van hulp is, doordat er niets over bloemen staat geschreven, beperk jezelf dan tot bloemen zonder een felle kleur. 

Neutrale bloemen die veel in rouwboeketten verwerkt worden zijn witte lelies en rozen, hiermee ben je altijd veilig. Bij het samenstellen van het juiste rouwboeket is het daarnaast verdienstelijk om in het achterhoofd te houden dat niet alle bloemen neutraal van betekenis zijn. Een roze anjer heeft bijvoorbeeld de symbolische betekenis dat je iemand nooit zal vergeten. Terwijl de pioen staat voor gelukkig leven en gezondheid, wellicht een minder treffende boodschap op een begrafenis. Ook de kleur van bloemen is niet neutraal, hierbij moet ook een afweging gemaakt worden in het samenstellen van het juiste rouwboeket. 

Het is aan te raden om je hierin vooral te beperken tot witte en paarse bloemen. Wit staat voor de puurheid, de natuurlijke liefde en eenvoud. Paars is de kleur van rouw, waardigheid en ernst. De perfecte kleuren voor een juist rouwboeket. Bij geel en oranje kun je het best wegblijven in een rouwboeket. Geel en oranje symboliseren vrolijkheid, gezelligheid, vreugde en plezier. Ondanks deze positieve emoties, is dit niet de juiste boodschap op een begrafenis. Laat u hierin adviseren door de bloemist. 

Stel een uniek rouwboeket samen

Wanneer de overledene een familielid, vriend of collega is waar een diepe persoonlijke band mee bestond, is het wellicht een mooi gebaar om het rouwboeket te personaliseren. Kijk hier wel mee uit, een juist rouwboeket moet altijd respectvol naar de dierbare toe blijven. Hield een dierbare bijvoorbeeld erg van tuinieren, dan kan het rouwboeket als laatste eerbetoon samengesteld worden uit bloemen uit eigen tuin. Er zijn zelfs rouwboeketten samengesteld uit een combinatie van bloemen en groentes, afkomstig uit de moestuin van de overledene. Was een overledene graag in de natuur, dan bestaan er ook opties om het rouwboeket in bijvoorbeeld de vorm van een vlinder te laten maken.

Bron: Wishflowers