Hoe sommige merken ineens weer populair worden - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17428
post-template-default,single,single-post,postid-17428,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

11 aug Hoe sommige merken ineens weer populair worden

neens zie je een merk weer helemaal terugkomen. Terug van weggeweest noemen we dat ook wel. Bijzonder genoeg lijkt daar soms maar heel weinig voor nodig te zijn. Een bekend persoon dat het product ineens draagt of een influencer die er wat over zegt. Het lijkt soms gek, maar in de psychologie hebben we hier al heel lang een naam voor: het trickle down effect. Dit effect betekent dat mensen langs de sociale klasse ladder top down worden beïnvloedt. Dat lijkt heel ingewikkeld, maar is in principe heel simpel. Als iemand waar mensen tegenop kijken iets doet is er een kans dat de kijker beïnvloedt wordt. Het beste voorbeeld zijn de voetballers tijdens het WK Zuid Afrika die een Beats by Dr.dre koptelefoon op deden. Toen dat gebeurde vlogen de koptelefoons uit de winkel en verdiende Dr.dre ineens een lekker zakcentje. 

Dat gebeurde laatst weer

Ken je dat lelijke schoenenmerk nog? Die nogal bijzondere slippers maakte. Dat merk Crocs. Dat wordt ineens weer heel erg populair en ik weet waarom. Justin Bieber dook namelijk ineens op met die schoenen in het openbaar. Uiteraard vloog een hele horde dames en jongens die kant op. Allemaal met de wens om ook Crocs te kopen. In korte tijd waren deze schoenen uitverkocht in Amerika en ik verwacht dat dit ook gaat gebeuren in Nederland. De schoenen zijn nog steeds even bijzonder en wanneer je 2 jaar geleden aan die jongeren had gevraagd wat ze ervan vonden hadden ze gezegd lelijk. Aan de schoenen is niets veranderd, maar doordat Justin Bieber de schoenen aan heeft gehad zijn ze ineens weer hip. Sommige dingen snap je natuurlijk nooit.

Deze zomer weer een bijzondere rage

Ook deze zomer zien we weer een bijzondere rage. Deze is niet perse beïnvloedt door een bepaalt bekend persoon, maar door de epedimie. Door Covid-19 zijn mensen meer actief geworden. Ze kunnen tenslotte niet meer naar het terras of naar de club. Dus gaan mensen weer meer wandelen. Hierdoor zijn niet alleen wandelschoenen populairder geworden, maar ook de comfortschoenen. Dit zijn schoenen die gewoon zeer lekker zitten bij een goede activiteit. De schoenen worden geleverd in zowel een lengtemaat als een breedtemaat. Waarschijnlijk ken je bijna geen merken die schoenen met een breedtemaat verkopen, ook wel comfortschoenen genoemd. Voorbeelden van dit soort merken zijn: Xsensible, Durea en Gijs.

Welke rage zal er volgen

Zoals je misschien wel merkt zijn rages lastig te voorspellen. Afhankelijk van wat er gebeurd in de wereld en welke bekende personen wat doen beïnvloeden de rages van vandaag. Welke rages denk jij dat eraan zitten te komen en waarom?