Help, ik zit in een sleur - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17985
post-template-default,single,single-post,postid-17985,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

06 dec Help, ik zit in een sleur

Als je een aantal jaar getrouwd bent, dan raak je misschien een sleur. Je hebt je vaste ritme en draait om elkaar heen in een gewende omgeving. Natuurlijk is dat aan de ene kant enorm fijn, omdat dit aangeeft dat je zo vertrouwd bent in je eigen omgeving en het als vanzelf gaat. Maar, aan de andere kant gaat zo’n ritme al gauw over in een saaie sleur. Het is dus van belang dat je je huwelijk voor jezelf op de een of andere manier wel leuk en spannend houdt. Of je nou een pittig kapsel laat knippen om je echtgenoot te verrassen, of dit op een andere manier doet. Het kan allemaal.

Neem de tijd voor jezelf

Ten eerste is het belangrijk om de vraag aan jezelf te stellen of je nog goed voor jezelf zorgt. Ik kan me namelijk voorstellen dat je, bijvoorbeeld als je kinderen hebt, hier je focust op legt. Vergeet alleen niet ook om op jezelf te focussen! Je mag ook een dag voor jezelf houden waar je bijvoorbeeld naar de kapper gaat, naar de spa of de pedicure. Het kan ook heerlijk zijn om er in je eentje op uit te gaan, zoals bijvoorbeeld naar een stad of naar een natuurgebied voor een lange wandeling. Zorg er in ieder geval voor dat je de ruimte voor jezelf creëert om even uit te rusten.

Verandering is goed

Daarnaast kan het ook leuk zijn om misschien binnen in je huis een aantal veranderingen aan te brengen. Als je al jarenlang in een huis vol kinderen woont, dan zal de leuke inrichting waarschijnlijk worden verruild door een kinder-proof en dus praktische inrichting. Ondanks dat dit heel logisch is, kan een kleine verandering een groot verschil maken. Je kunt bijvoorbeeld je muren een andere kleur geven, kleine decoraties neerzetten of planten in huis halen. Door kleine veranderingen aan te brengen oogt je huis vaak al een stuk frisser. Daar hoeven geen honderden euro’s voor worden uitgegeven of een compleet nieuwe inboedel voor worden gekocht.

Hoe houd je het spannend?

De relatie tussen jou en je partner moet ook nooit op de achtergrond verdwijnen, ondanks dat dit in de praktijk toch vaak gebeurt. Het kan helpen om bijvoorbeeld een vast moment in te plannen om op date te gaan, zodat jullie echt even alleen tijd hebben. Neem ook gebruik van de tijd dat jullie even niks te doen hebben om bijvoorbeeld samen op de bank een film te kijken. Dat soort kleine momenten kunnen veel betekenen. Je seksleven is misschien ook meer op de achtergrond verdwenen, vooral als je kinderen hebt. Door seksspeeltjes zoals een buttplug toe te voegen in de slaapkamer, kun je het al gauw een stuk spannender maken.

Het hoeft niet moeilijk te zijn

Een huwelijk is niet simpel. Er zijn veel dingen om rekening mee te houden, om te regelen en dat alles zonder jezelf te verliezen. Probeer dus eens van een afstand naar je eigen leven te kijken om uit te zoeken waar je dat kleine momentje voor jezelf of je relatie kunt plannen. Vergeet ook niet om lief te zijn voor jezelf, want ondanks dat het familieleven natuurlijk belangrijk is, is jouw eigen (mentale) gezondheid dat minstens zo.

 

Tags: