Healthy lifestyle gaat ook over de tijdsinvestering in de keuken - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
18019
post-template-default,single,single-post,postid-18019,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

28 dec Healthy lifestyle gaat ook over de tijdsinvestering in de keuken

Je hebt het of je hebt het niet: talent voor koken. Maar als je het niet hebt, kun je het gelukkig wel leren. En zeg nu zelf, een zorgvuldig zelfbereide maaltijd met verse producten smaakt toch echt het allerlekkerst! De geheime ingrediënten? Geduld, en… een goed mes.

Laat het mes het werk doen

Dé gouden tip die we allemaal wel eens in een kookprogramma hebben gehoord is: laat het mes het werk doen. Het is niet nodig om veel kracht te zetten bij het snijden van die knapperige wortels of sappige tomaten. Met enige souplesse in de pols doet het mes al het werk voor je. Met een goede messenset ben je dus al halverwege dat sterrenwaardige maal.

Vlijmscherpe Japanse messen van topkwaliteit

Japanse messen staan erom bekend dat ze erg scherp zijn, en menig chef kan niet meer zonder. Uiteraard zijn de messen niet alleen geschikt voor het bereiden van traditionele Japanse gerechten. Ook tijdens het koken van een oer-Hollandse stamppot zul je niet meer anders willen. Hebben we je nieuwsgierig gemaakt? Bekijk dan de website van Sumisu Knives op Sumisuknives.nl. Het bestellen van jouw eerste professionele messenset maken zij nóg leuker door iedere bestelling in een leuke cadeauverpakking te leveren. 

Vegetariërs: eat your heart out

Ook voor Japanse groentemessen ben je bij Sumisu Knives helemaal aan het juiste adres. Wij zijn alleen van de namen Nakiri, Santoku en Kiritsuke al fan. Nakiri betekent ‘dubbel geslepen’, in tegenstelling tot de andere Japanse messen die vaak enkel geslepen zijn. Ook voor het fijnhakken van verse kruiden is de Nakiri dus je go-to Japanse mes. 

Je wordt niet aan je lot overgelaten

Je eerste Japanse messenset binnen? Gefeliciteerd! Nu kan de ontdekkingsreis in de keuken beginnen. Om je een handje op weg te helpen publiceert Sumisu Knives regelmatig een blog op de website. Zo krijg je onder andere tips over het slijpen van je messen, en leer je hoe jij met jouw gloednieuwe messen de perfecte sashimi kunt bereiden. En vlijmscherp is ook écht vlijmscherp, dus je bent bij deze gewaarschuwd!