Gietvloeren; mooi en praktisch - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16860
post-template-default,single,single-post,postid-16860,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

18 mrt Gietvloeren; mooi en praktisch

De tijd dat je gietvloeren alleen in bedrijfspanden en fabrieken zag, ligt ver achter ons. De nieuwe generatie gietvloeren veroveren steeds meer huizen.
Dat is ook logisch, door de tijdloze uitstraling en de vele mogelijkheden in afwerking en kleur, past een gietvloer bij veel verschillende interieurstijlen.
Tel daar nog het makkelijke onderhoud en de lange levensduur bij op en je weet waar de populariteit vandaan komt.


Soorten gietvloeren

Gietvloeren kun je grofweg indelen in de volgende soorten. 

Een vloer op epoxy basis (EP), of een vloer op polyurethaan basis (PU). Elk type vloer heeft zijn eigen voor- en nadelen en specifiek gebruik. 
Een epoxyvloer is heel erg hard en daarom vooral erg geschikt voor bedrijfs- en fabrieksruimtes. Een polyurethaan vloer is zachter en elastischer en dus veel meer geschikt voor gebruik in huis. Deze variant is ook beter bestemd tegen krassen.
Beide varianten hebben als voordeel dat ze hygiënisch, vloeistofdicht, antistatisch, slijtvast en duurzaam zijn.


Een gietvloer in huis

Voor gebruik in huis wordt dus meestal gekozen voor vloeren op polyurethaan basis. Deze vloer voelt van nature al aangenaam comfortabel aan, maar ook vloerverwarming kan er eenvoudig in verwerkt worden.
Afhankelijk van in welke ruimte je de gietvloer wilt hebben, kan de vloer ook nog behandeld worden met een extra antislip coating. Dit is vooral in de badkamer natuurlijk een aanrader.
Het fijne van dit type vloer, is ook de geringe hoogte, als de ondergrond goed is, hoeft er vaak vrijwel niks aan deuren aangepast te worden om de vloer er naadloos onder door te laten lopen. Zo kun je een naadloze, doorlopende vloer in heel je woning doortrekken. Dit zorgt voor een strak en rustig uiterlijk.
Je kunt kiezen uit vrijwel alle kleuren en diverse speciale afwerkingen. De meeste mensen zullen gaan voor een neutrale basis voor de vloer, maar wil je juist een echte kleurstatement maken, dan is dit ook mogelijk.

Met een gietvloer kies je dus voor een vloer waar je jaren mee vooruit kunt!