Gehoorproblemen? Dat hoeft niemand te merken! - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17043
post-template-default,single,single-post,postid-17043,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

19 jul Gehoorproblemen? Dat hoeft niemand te merken!

Als we ouder worden gaat ons lichaam op bepaalde gebieden minder goed functioneren. Dat is soms lastig en het herinnert ons elke dag weer aan onze leeftijd. Want we blijven weliswaar langer leven dan bijvoorbeeld vijftig jaar geleden, maar ons lichaam heeft hier en daar wel een beetje hulp nodig. Het gehoor is een van de functies van ons lichaam dat op een bepaalde leeftijd wel een beetje hulp kan gebruiken.

De oorzaak
Het is eigenlijk vrij simpel. Je gehoor loopt tijdens je leven kleine schades op die je kunt zien als slijtage. Je leven lang hoor je al geluiden, maar soms ook harde geluiden die geen al te beste invloed op onze oren hebben. Soms kunnen de genen of medicijngebruik bijdragen aan een minder goed gehoor. Het lichaam van de mens was in beginsel er niet op gebouwd om 70, 80 of meer jaren mee te gaan. 

Ouderdomsslechthorendheid is dus heel gewoon. Wanneer je gehoor achteruit gaat kun je dit gewoon zijn beloop laten nemen. Het is echter van belang dat je dit aangeeft bij je huisarts. Indien nodig kan hij je naar een KNO-arts doorverwijzen om te zien of het inderdaad om ouderdomsslechthorendheid gaat.

Oplossingen
In onze moderne leven zijn er gelukkig oplossingen. Ook voor de achteruitgang van je gehoor! Bij een hoortoestel denken velen van jullie nog aan een opzichtig bruin apparaat dat achter je oor wordt geplaatst en dat voor iedereen zichtbaar is. Niets is echter minder waar! De moderne hoortoestellen zijn vandaag de dag zeer compact en bijna onzichtbaar. Je zult verbaasd zijn hoe zoiets kleins je gehoor en daarmee je leven weer een enorme boost kan geven en niemand hoeft ook maar iets van jouw hoortoestel te merken.

De psychologische drempel
Daadwerkelijk naar de audicien te gaan is vaak een psychologische drempel waar je over heen moet. Praat er eens over met je beste vriend of vriendin. Onthoud echter dat vele senioren en jong slechthorenden jou al zijn voor gegaan. Vergeet de gedachte aan een groot en lelijk en zichtbaar hoortoestel. Niets is tegenwoordig namelijk minder waar. Een bezoek aan de audicien zal je verrassen en je leven prettiger maken!