Geef je woonkamer een nieuwe look! - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
16663
post-template-default,single,single-post,postid-16663,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

23 okt Geef je woonkamer een nieuwe look!

Iedereen heeft wel eens zo’n moment dat je heel graag je woonkamer wilt veranderen, maar dat je portemonnee het helaas niet toelaat. Maar gelukkig heb je nog voldoende mogelijkheden om je woonkamer te veranderen, ook wanneer je maar een klein budget hebt. Laat je inspireren door onderstaande 5 tips.

Tip 1: Woonkamer opnieuw indelen
De goedkoopste manier om je woonkamer te veranderen is door de indeling aan te passen. Schuif met je meubels en je zult merken dat je woonkamer weer als nieuw aanvoelt. Durf je meubels ook eens op een totaal andere plek te zetten. Zet je bank in het midden van de woonkamer voor een ruimtelijk effect. Ook creëer je hierdoor optisch meerdere hoekjes in de woonkamer. Plaats achter de bank een leuke kast of een tafel met wat stoelen.

Tip 2: Verf je muren
Een verandering in de woonkamer hoeft niet altijd te betekenen dat je dan meteen voor andere meubels moet gaan kijken. Door alleen de muren een andere kleur te geven zul je merken dat je een totaal andere sfeer in de woonkamer creëert. Heb je witte muren? Vandaag de dag is het ook een trend om je muren voor de helft te schilderen. Zo kun je bijvoorbeeld eenvoudig twee kleuren combineren of juist voor een deels witte en deels gekleurde muur kiezen. Erg handig wanneer je niet kunt kiezen tussen bepaalde kleuren, maar ook ziet het er nog eens strak uit.

Tip 3: Oude meubels een nieuw leven
Nieuwe meubels kopen is natuurlijk niet altijd nodig. Soms zijn je meubels nog in perfecte staat en is het zonde om deze weg te doen. Schuur je eettafel op en geef het een vrolijke kleur. Je boekenkast geef je een nieuw aanzicht met een vrolijk behangetje. Je zult zien dat kleine veranderingen de grootste effecten kunnen bewerkstelligen.

Tip 4: Wanden decoreren
Heb je kale muren in de woonkamer? En heb je iets meer budget? Dan kun je ervoor kiezen om nieuwe wanddecoratie aan te schaffen. Een grote poster of een creatief schilderij doet het altijd erg goed aan de muur. Maar pak het eens origineler aan en hang bijvoorbeeld eens een hippe theedoek aan de muur of ga voor een stoer fotobehang. Ook zie je steeds vaker een stoere metalen wandplank in de woonkamer terug. Hierop kun je de leukste woondecoraties uitstallen, zoals bijvoorbeeld kaarsjes, fotolijsten en plantjes.

Tip 5: Accessoires voor in de woonkamer
Tot slot kun je de accessoires in je woonkamer veranderen of aanvullen. Kies voor een bepaalde stijl of combineer verschillende accessoires met elkaar voor een speels effect. Met woonaccessoires kun op een eenvoudige manier het gezellig maken in huis. Plaats bijvoorbeeld een aantal kussentjes op de bank, zet wat kandelaars op het dressoir en zet een vaas neer op de salontafel.

Tip 6: Een effen vloerkleed
Vergeet de vloerkleden met drukke prints en kies eens voor een prachtig effen exemplaar. Een effen vloerkleed maakt van alle losse items in je woonkamer een geheel. Bovendien kun je met een effen kleur de woonkamer al een totaal andere sfeer geven. Heb je bijvoorbeeld een donkere wand en donkere vloer? Dan breekt het wanneer je een vloerkleed in een lichtere kleur kiest.