Een trendbreuk - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17271
post-template-default,single,single-post,postid-17271,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

13 feb Een trendbreuk

Een trend van de laatste jaren is steeds minder groen als gras en planten in de tuin. Steeds meer tegels en andersoortig beton in onze tuinen. Misschien mooi, maar zeker niet goed voor mens en milieu.

Wetenschappers klagen al dat tuinen en steden steeds minder water kunnen opnemen omdat alles vol ligt met beton. En steeds meer water, en dat vooral in korte tijd met grote hoeveelheden, dat is een direct gevolg van de klimaatverandering.
Al die perfect aangelegde tuinen, met veel stenen en enkele plantenbakken, mag dan misschien wel mooi zijn, maar het helpt ons allen niet.

Ook slecht voor mens en dier

Maar het is ook slecht voor de mens. Blijkt namelijk dat wij toch wel een stukje natuur om ons heen moeten hebben, en dat dat nu juist gezond is. We blijven fitter en vrolijker. Want laten we nu eerlijk zijn, al dat beton om ons heen is nu niet direct iets waar we vrolijker van raken.
Steeds meer mensen maken in de vrije tijd een uitstapje naar het platte land, naar de natuur.

En dat terwijl het eigenlijk veel simpeler is. Gooi die stenen uit de tuin. Maak mooie perkjes met tal van bloeiende en groen blijven planten en struiken. Plant ook een paar bonen, die vooral in de zomer natuurlijk ook zorgen voor schaduw (weg kan die lelijke parasol).

En maak een stukje vrij voor gras. Mooi groen gras.

Het voordeel van dit alles is, naast het milieuaspect en de voordelen voor jezelf, dat er ook meer vogels en andere dieren in je tuin komen. En dat is nog leuk ook.
Breek dus met de trend en gooi het beton de tuin uit. 

Die planten kosten niet eens zo veel, en wat kosten graszoden? Ach die planten en die graszoden heb je ook zo gekocht, de prijs voor dit alles gaat ontzettend meevallen. En als het om je eigen gezondheid gaat en die van de mensen om je heen, valt die prijs al helemaal bijzonder mee.