3 dingen die je nog niet wist over zonnebrillen! - De Stylingfabriek • Lifestyleblog | Design, Modeblog & meer!
17923
post-template-default,single,single-post,postid-17923,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.11.1,vc_responsive

22 jul 3 dingen die je nog niet wist over zonnebrillen!

Zonnebrillen zijn tegenwoordig misschien wel de normaalste zaak van de wereld, iedereen heeft er een. Maar er zijn wat feitjes over zonnebrillen die je waarschijnlijk nog niet wist. Dit artikel vertelt je er 3!

  1. De grootte van de zonnebril

Alhoewel een kleine zonnebril je misschien beter staat, neem nooit een té kleine zonnebril. Als je een te kleine zonnebril neemt heb je niet genoeg bescherming tegen de UV-straling. Het is namelijk zo dat niet alleen je ogen beschermt moeten worden tegen de zon, maar ook de huid rondom je ogen is erg gevoelig. Zorg er dus voor dat je een zonnebril koopt die ten minste zo groot is dat het ook dat deel van je ogen voldoende afdekt.

  1. Kleur maakt wel degelijk uit

Mensen kiezen meestal een lenskleur uit op basis van stijl, maar er zit meer achter. De kleuren grijs en bruin zijn bijvoorbeeld geschikt voor achter het stuur. Andere kleuren, zoals blauw, zijn weer meer geschikt voor sporten. Sportbrillen hebben overigens over het algemeen reflecterende glazen om de zon tijdens het sporten af te weren. Hoe dan ook, bedenk waar je je zonnebril voor wil gebruiken en kies op basis daarvan de juiste kleur.

  1. Heb je een lage sterkte? Nog steeds is een zonnebril belangrijk!

Mensen die een lage sterkte hebben en bijvoorbeeld alleen leesbrillen in hun bezit hebben die ze ‘s avonds op doen, denken vaak dat een zonnebril dragen niet altijd nodig is. Maar, niets is minder waar. Een zonnebril biedt bescherming voor je ogen en de UV-straling en bezorgt je minder hoofdpijn. Er bestaat zelfs een leeszonnebril op sterkte, dat een hele goede oplossing kan zijn voor dat probleem! Zo heb je bescherming tegen de zon én kun je zonder hoofdpijn goed blijven zien en lezen.

 

Zo, drie feitjes zijn weer bijgeleerd! Kies de juiste zonnebril voor jouw doeleind en je bent klaar voor de zon!